media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Hivatalos nyilvántartások

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság a hatáskörébe tartozó különböző területeken hivatalos nyilvántartást vezet.

A hivatalos nyilvántartások felölelik a tényekről szóló előirányzott adatokat, amelyekről a Titkárság szükség szerint közokirat minősítésű bizonylatot ad ki.

Az általános közigazgatási eljárásról szóló törvény ( Az SZK Hivatalos Közlönye 18/16.sz. és annak hiteles értelmezése - 95/18. szám) értelmében a természetes és jogi személyek, mint közigazgatási eljárásban részt vevő felek, már nem kötelesek arra hogy kérelemezzék ilyen igazolások kiállítását, hanem az eljáró hatósági szerv köteles betekintést tenni a kért adatokba, beszerezni és feldolgozni azokat. Ebben az esetben a tartományi titkárság az illetékes hatósági szerv kérésére igazolást állít ki.

Ha a bizonylatot nem Az általános államigazgatási eljárásról szóló törvényben előirányzott hivatalos kötelezettség kereteiben adják ki, akkor a Tartományi Titkárság a bizonylatokat a természetes vagy jogi személyek kérelme alapján adja ki. A kérelemhez a befizetett köztársasági közigazgatási illetékről szóló bizonylatot is be kell nyújtani.

A Tartományi Titkárság az alábbi területeken vezet hivatalos nyilvántartást:
1. Igaszságügyi vizsga
2. Állami szakvizsga
3. Bírósági tolmácsok
4. A pecsét tartalmának és formájának jóváhagyása
5. A címer használatának jóváhagyása

24.01.2024