media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Uručena Priznanja „Dr Đorđe Natošević” za školsku 2017/2018. godinu

APV3324

Najuspešnijim prosvetnim radnicima i vaspitno-obrazovnim ustanovama u AP Vojvodini, danas je, na Dan prosvetnih radnika, uručeno tradicionalno pokrajinsko priznanje za školsku 2017/2018. godinu, koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, lekara po obrazovanju koji se posvetio i dao nemerljiv doprinos prosvetnoj struci i pedagoškom radu.
Priznanja „Dr Đorđe Natošević“, dobitnicima su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i potpredsednica Odbora za dodelu priznanja Vesna Jovović, direktor Predškolske ustanove „Bambi“ u Kuli.
Čestitajući svim prosvetnim radnicima 8. novembar - Dan prosvetnih radnika, kada celo društvo ističe njihove zasluge u vaspitanju i obrazovanju dece i izgradnji naše budućnosti, Mihalj Njilaš je rekao da Pokrajinska vlada, zajedno sa Republikom, unazad par godina sektoru obrazovanja posvećuje veliku pažnju, izdvajajući iz budžeta znatna finansijska sredstva za obnovu i opremanje obrazovnih ustanova, kao i za digitalizaciju obrazovnog procesa.
„Ništa to ne vredi, ukoliko nema dobrih vaspitača, učitelja i nastavnika, koji su najbitniji. Jer, okruženje koje poboljšavamo i nova oprema će funkcionisati u cilju boljeg obrazovnog sistema jedino ukoliko prosvetni radnici nastave da rade svoj posao sa znanjem, kreativnošću, entuzijazmom i ljubavlju. Dobitnici ovogodišnje nagrade su za to pravi primer“, rekao je Mihalj Njilaš, čestitao na uspehu ovogodišnjim laureatima priznanja i zahvalio Odboru za dodelu priznanja na trudu i angažovanju.
Priznanje ''Dr Đorđe Natošević'' ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine 1996. godine kao, tada jedino, autentično pokrajinsko priznanje, koje se, za izuzetne rezultate, dodeljuje predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz Vojvodine.
Od ustanovljenja do ove godine, dodeljena su 92 priznanja. Sastoji se od povelje, plakete i novčane nagrade.

Dobitnici priznanja za školsku 2017/2018. godinu su:

1. Olivera Ivanović, vaspitač, posvećena svom poslu i težnji ka stalnom usavršavanju, unapređivanju svog rada, kao i celokupnog rada u predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki” u Kikindi, gde radi. Aktivno učešće u mnogim programima i projektima, na različitim konkursima za decu, učešće na stručnim susretima vaspitača, međunarodnim konferencijama vaspitača, kao i timski rad na nivou ustanove, doprineli su tome da Olivera Ivanović ove godine bude jedna od dobitnica ovog priznanja.

2. Tatjana Romanov, nastavnik razredne nastave u osnovnoj školi „Sveti Georgije” u Uzdinu, zbog izuzetnih rezultata koje postiže u obrazovno-vaspitnom radu, zbog unapređivanja kvaliteta nastave i primene obrazovnih inovacija u nastavnom procesu, zbog istaknutih rezultata u poštovanju principa inkluzivnog obrazovanja, individualizacije i diferencijacije nastavnog rada, zatim zbog pružanja podrške i podsticanja individualnog razvoja svakog učenika, a posebno zbog istraživačkih napora s ciljem podsticanja čitalačkih navika učenika, kao i zbog sopstvenog stručnog usavršavanja i daljeg obrazovanja, zaslužila je da bude nagrađena ovim prestižnim priznanjem.

3. Judit Nađpal, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Senti, zbog ukupnih izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu u nastavi, implementiranja savremenih nastavnih strategija, metoda, oblika rada i obrazovnih inovacija u nastavni proces, zbog istaknutih rezultata u radu s darovitim učenicima, kao i zbog kvalitetne realizacije nastave i pristupa dopunskoj nastavi, te estetskih i organizacionih rešenja školskog prostora, zbog izuzetne saradnje s roditeljima i zbog sopstvenog stručnog usavršavanja i unapređivanja efikasnosti i kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, zaslužuje da bude svrstana među nosioce priznanja.

4. Peter Tot, nastavnik grafičarstva u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” u Novom Sadu, postiže izvanredne rezultate u oblasti vaspitno-obrazovnog rada, predano i posvećeno radi sa učenicima, kvalitetno realizuje nastavu u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti i izuzetno dobro sarađuje s roditeljima. Takođe, uspešno radi na negovanju međunacionalne tolerancije, razvijanju ekološke svesti učenika, motivisan je za sopstveno stručno usavršavanje i profesonalni razvoj, te realizaciju i razvijanje brojnih savremenih programa u okviru inkluzivnog obrazovanja. Na osnovu svega toga, zaslužio je da bude jedan od dobitnika ovog priznanja.

5. Za Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice s pravom možemo reći da je škola 21. veka. Ono što je za neke škole tek vizija za naredne godine, ova škola već je postigla – veliki broj talentovanih i nadarenih učenika, učešće i brojna, visoka postignuća na raznim takmičenjima, pohvale, priznanja, diplome… Budući da se jednaka pažnja posvećuje i obrazovnim zadacima i vannastavnim aktivnostima, kao i uređenju i opremanju školskog ambijenta, deca s radošću dolaze u ovu školu, jer im pruža osećaj zadovoljstva i sigurnosti.
Školu pohađa preko 1.000 učenika i čine je matična škola u Sremskoj Mitrovici i izdvojena odeljenja u Šašincima i Jarku. Svi podjednako učestvuju u brojnim projektima i aktivnostima.
Bilingvalna nastava realizuje se u školi još od 2011. godine, a ove godine počeo je projekat „Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva”, otvorene su nove mogućnosti za školu u okviru predstojećih Erazmus plus programa i stvaraju se uslovi za elektronsko učenje putem portala razredne i predmetne nastave.
Pored dobre opremljenosti i prijatnog ambijenta, najveće vrednosti ove škole jesu izuzetni i vredni učenici, kao i posvećeni i kreativni nastavnici, koji su zajedno doprineli tome da se ova škola može nazvati školom budućnosti.

09.11.2018

 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324
 • APV3324