media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Уручена Признања „Др Ђорђе Натошевић” за школску 2017/2018. годину

APV3246

Најуспешнијим просветним радницима и васпитно-образовним установама у АП Војводини, данас је, на Дан просветних радника, уручено традиционално покрајинско признање за школску 2017/2018. годину, које носи име др Ђорђа Натошевића, лекара по образовању који се посветио и дао немерљив допринос просветној струци и педагошком раду.
Признања „Др Ђорђе Натошевић“, добитницима су уручили потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и потпредседница Одбора за доделу признања Весна Јововић, директор Предшколске установе „Бамби“ у Кули.
Честитајући свим просветним радницима 8. новембар - Дан просветних радника, када цело друштво истиче њихове заслуге у васпитању и образовању деце и изградњи наше будућности, Михаљ Њилаш је рекао да Покрајинска влада, заједно са Републиком, уназад пар година сектору образовања посвећује велику пажњу, издвајајући из буџета знатна финансијска средства за обнову и опремање образовних установа, као и за дигитализацију образовног процеса.
„Ништа то не вреди, уколико нема добрих васпитача, учитеља и наставника, који су најбитнији. Јер, окружење које побољшавамо и нова опрема ће функционисати у циљу бољег образовног система једино уколико просветни радници наставе да раде свој посао са знањем, креативношћу, ентузијазмом и љубављу. Добитници овогодишње награде су за то прави пример“, рекао је Михаљ Њилаш, честитао на успеху овогодишњим лауреатима признања и захвалио Одбору за доделу признања на труду и ангажовању.
Признање ''Др Ђорђе Натошевић'' установљено је одлуком Скупштине Војводине 1996. године као, тада једино, аутентично покрајинско признање, које се, за изузетне резултате, додељује предшколским установама, основним и средњим школама, васпитачима, учитељима, наставницима, психолозима и педагозима из Војводине.
Од установљења до ове године, додељена су 92 признања. Састоји се од повеље, плакете и новчане награде.

Добитници признања за школску 2017/2018. годину су:

1. Оливера Ивановић, васпитач, посвећена свом послу и тежњи ка сталном усавршавању, унапређивању свог рада, као и целокупног рада у предшколској установи „Драгољуб Удицки” у Кикинди, где ради. Активно учешће у многим програмима и пројектима, на различитим конкурсима за децу, учешће на стручним сусретима васпитача, међународним конференцијама васпитача, као и тимски рад на нивоу установе, допринели су томе да Оливера Ивановић ове године буде једна од добитница овог признања.

2. Татјана Романов, наставник разредне наставе у основној школи „Свети Георгије” у Уздину, због изузетних резултата које постиже у образовно-васпитном раду, због унапређивања квалитета наставе и примене образовних иновација у наставном процесу, због истакнутих резултата у поштовању принципа инклузивног образовања, индивидуализације и диференцијације наставног рада, затим због пружања подршке и подстицања индивидуалног развоја сваког ученика, а посебно због истраживачких напора с циљем подстицања читалачких навика ученика, као и због сопственог стручног усавршавања и даљег образовања, заслужила је да буде награђена овим престижним признањем.

3. Јудит Нађпал, наставник економске групе предмета у Економско-трговинској школи у Сенти, због укупних изузетних резултата у образовно-васпитном раду у настави, имплементирања савремених наставних стратегија, метода, облика рада и образовних иновација у наставни процес, због истакнутих резултата у раду с даровитим ученицима, као и због квалитетне реализације наставе и приступа допунској настави, те естетских и организационих решења школског простора, због изузетне сарадње с родитељима и због сопственог стручног усавршавања и унапређивања ефикасности и квалитета васпитно-образовног рада, заслужује да буде сврстана међу носиоце признања.

4. Петер Тот, наставник графичарства у Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” у Новом Саду, постиже изванредне резултате у области васпитно-образовног рада, предано и посвећено ради са ученицима, квалитетно реализује наставу у оквиру наставних и ваннаставних активности и изузетно добро сарађује с родитељима. Такође, успешно ради на неговању међунационалне толеранције, развијању еколошке свести ученика, мотивисан је за сопствено стручно усавршавање и професонални развој, те реализацију и развијање бројних савремених програма у оквиру инклузивног образовања. На основу свега тога, заслужио је да буде један од добитника овог признања.

5. За Основну школу „Јован Јовановић Змај” из Сремске Митровице с правом можемо рећи да је школа 21. века. Оно што је за неке школе тек визија за наредне године, ова школа већ је постигла – велики број талентованих и надарених ученика, учешће и бројна, висока постигнућа на разним такмичењима, похвале, признања, дипломе… Будући да се једнака пажња посвећује и образовним задацима и ваннаставним активностима, као и уређењу и опремању школског амбијента, деца с радошћу долазе у ову школу, јер им пружа осећај задовољства и сигурности.
Школу похађа преко 1.000 ученика и чине је матична школа у Сремској Митровици и издвојена одељења у Шашинцима и Јарку. Сви подједнако учествују у бројним пројектима и активностима.
Билингвална настава реализује се у школи још од 2011. године, а ове године почео је пројекат „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства”, отворене су нове могућности за школу у оквиру предстојећих Еразмус плус програма и стварају се услови за електронско учење путем портала разредне и предметне наставе.
Поред добре опремљености и пријатног амбијента, највеће вредности ове школе јесу изузетни и вредни ученици, као и посвећени и креативни наставници, који су заједно допринели томе да се ова школа може назвати школом будућности.

09.11.2018

 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246
 • APV3246