media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Uručena priznanja „Dr Đorđe Natošević“ za školsku 2004/2005. godinu

Priznanja „dr Đorđe Natošević”uručena su 8. novembra 2005. godine, na Dan prosvetnih radnika, u holu Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine. Pored novčanog iznosa, priznanje, plaketu i povelju dobitnicima je predao predsednik Izvršnog veća, mr Bojan Pajtić.
Tom prilikom, pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu dobitnicima je uručio monografije „Vojvodina”.
O svečanom uručenju priznanja, javnost su informisali uglavnom svi elektronski mediji i štampa.
Konkurs za dodelu Priznanja „dr Đorđe Natošević” za školsku 2004/2005. godinu bio je otvoren od 1. februara do 31. maja 2005. godine. Tekst konkursa objavljen je u dnevnom listu „Dnevnik”, listovima „Magyar szó”, „Hlas ludu”, „Liberatatea”, „Ruske slovo”, časopisima „Misao” i „Prosvetni pregled” i u „Službenom listu AP Vojvodine”, te je poslat opštinskim upravama svih opština u Vojvodini i svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama sa sedištem u AP Vojvodini.

Dobitnici Priznanja „dr Đorđe Natošević” za školsku 2004/2005. godinu:

1. Žarko Škorić, nastavnik muzičke kulture u Osnovnoj školi ''Desanka Maksimović'' Futog zbog izuzetnih rezultata ostvarenih primenom savremenih metoda rada, podsticanja učenika na stvaralaštvo i aktivnosti u nastavnom procesu, rada sa obdarenim učenicima i izuzetnih postignuća njegovih učenika na muzičkim takmičenjima, pomoći učenicima skromnijih muzičkih sposobnosti, sopstvenom stručnom usavršavanju, angažovanosti na uvođenju budućih kolega u nastavni rad i u razvijanju odnosa tolerancije među učenicima.

2. Osnovna škola ''Branko Radičević'' iz Čente, zbog izuzetnih postignutih rezultata u opremljenosti škole, unapređivanju kvaliteta nastave i vaspitanja, u vrednovanju napredovanja učenika i zbog veoma kvalitetne saradnje s roditeljima ostvarene osnivanjem i radom kluba roditelja.

3. Zrenjaninska gimnazija iz Zrenjanina, zbog dobre i funkcionalne organizacije nastave, postignutih uslova za realizovanje obrazovno-vaspitnog rada, postignutog izuzetnog uspeha učenika u učenju i vladanju, obuhvata i organizacije učenika u slobodnim aktivnostima i drugim oblicima vannastavnog rada, obezbeđenom stručnom i kvalitetnom nastavnom kadru i maksimalnom zalaganju na njegovom stručnom i profesionalnom usavršavanju i posebnom negovanju i razvijanju dijaloga, tolerancije uopšte i međunacionalne tolerancije.

4. Predškolska ustanova ''Mladost'' iz Bačke Palanke, zbog postignutog izuzetno kvalitetnog realizovanja vaspitno-obrazovnog rada zasnovanog na usklađenosti svih elemenata u procesu rada i dobroj organizaciji. Ustanova je postigla zavidan stepen uređenosti prostora, savremene opremljenosti i primenu savremenih sredstava, metoda i oblika rada, obezbeđena je potpuna stručna zastupljenost vaspitača i njihovo stalno stručno usavršavanje. U realizaciji vaspitnog programa rada – poseban značaj dat je razvijanju tolerancije i dijaloga, između dece međusobno, kao i između dece, zaposlenih i roditelja. Temeljna i detaljna prezentacija postignutih rezultata rada ove ustanove u protekle dve godine, takođe ukazuje na značaj i ozbiljnost s kojom uprava ustanove prilazi svakom poslu.

16.11.2017