media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Uručena Priznanja „Dr Đorđe Natošević“ za školsku 2006/2007. godinu

2

Priznanje ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti na Dan prosvetnih radnika, 8. novembra 2007. godine, uručio je pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu – dr Jegeš Zoltan, u holu Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Ove godine ovo priznanje dodeljeno je dvanaesti put.

Dobitnici priznanja za školsku 2006/2007. godinu:

1. Aleksandra Trbojević, profesorka razredne nastave u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo” u Somboru, zbog ukupnih izuzetnih radnih rezultata, a posebno zbog primene savremenih metoda i oblika rada, podsticanja i angažovanja učenika na stvaralaštvo, obrazovanje i vaspitanje u duhu tolerancije i saradnje, kreativnosti i maksimalne angažovanosti u nastavnom procesu, te izuzetne pripremljenost za saradnju sa učenicima, zalaganje i upornost u sprovođenju liberalizacije udžbeničkih izdanja i zbog sopstvenog stručnog usavršavanja.

2. Slavica Jurić, profesorka srpskog jezika i književnosti i nastavnica verske nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava” u Bačkoj Palanci, zbog postignutih izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu u protekle dve godine, a posebno zbog izuzetnog zalaganja i ostvarenih rezultata na polju verskog obrazovanja i vaspitanja učenika, saradnje s roditeljima, svog stručnog usavršavanja, publikovanog istraživanja u vezi sa odnosom roditelja, odnosno učenika prema veronauci – kao novom nastavnom predmetu i na savremen način oblikovanim aktivnostima povezanim s verskim praznicima i običajima.

3. Srednja Ekonomska škola u Somboru, zbog postignitih izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu, gde posebno moraju da se istaknu inovativnost u nastavi, bogata medijska prezentacija i rezultati ostvareni učešćem u projektu izgradnje poverenja i tolerancije.

4. Tehnička škola u Kikindi, zbog visokog kvaliteta nastave, razvijanja novih programa, doprinosa reformi srednješkolskog obrazovanja, realizacije istraživačkih i inovatorskih projekata, afirmacije multikulturalizma i tolerancije, stvaranja inkluzivne klime i sprovođenja inkluzivne prakse, samovrednovanja postignuća, međunarodne afirmacije i promovisanja ekološke svesti u radu.

5. Muzička škola „Isidor Bajić” u Novom Sadu, zbog izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu, postignutih zahvaljujući posvećenosti pedagoškom radu sa učenicima, istrajnosti u kvalitetnim projektima, ostvarenog jedinstva talenta, inovacija i vrednog i predanog rada, kao i zbog afirmacije muzičkog i kulturnog stvaralaštva i izuzetnog međunarodnog predstavljanja rada škole.

15.11.2017

  • 2
  • 2
  • 2