media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Uručena Priznanja „Dr Đorđe Natošević“ za školsku 2012/2013. godinu

U utorak, 12. novembra 2013. u zgradi Vlade AP Vojvodine, po šesnaesti put su svečano dodeljena Priznanja „dr Đorđe Natošević” najistaknutijim nastavnicima i obrazovno-vaspitnim ustanovama u Vojvodini.
Priznanja je uručio pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, mr Andor Deli i predsednica Odbora za dodelu priznanja „dr Đorđe Natošević“, prof. dr Olivera Gajić. Odbor za dodelu priznanja, koji je imenovala Vlada AP Vojvodine u sastavu prof. Olivera Gajić, Zdenka Ivković, Vesna Jovović, Žužana Kovač, Beljička Paljo, Marko Loš i Miloš Nikolić doneo je odluku o nagrađenim ustanovama / pojedincima na osnovu utvrđenih merila za vrednovanje svih navedenih segmenata rada ustanove, odnosno pojedinaca.
Priznanje „dr Đorđe Natošević” ustanovljeno je odlukom Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine 12. aprila 1996. godine, postavši tako jedino autentično pokrajinsko priznanje. Od ustanovljenja do ove godine, dodeljeno je ukupno 62 priznanja.
Na ovogodišnjoj dodeli najvećeg priznanja u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice mr Andor Deli je u svom obraćanju prisutnima istakao važnost ovog priznanja jer se ono dodeljuje predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz AP Vojvodine, koji su ostvarili izuzetne rezultate, u prethodne dve godine u vaspitno-obrazovnom radu, nastavnom procesu, saradnji s roditeljima, kulturnoj i javnoj delatnosti i saradnji sa užom i širom društvenom zajednicom, obezbeđivanju kvaliteta rada ustanove, unapređivanju tolerancije i prihvatanja različitosti, inkluzivnog obrazovanja i u drugim oblastima u okviru osnovne delatnosti. Sve ovo može i mora da bude podstrek svima koji rade u oblasti prosvete. Na kraju svog govora pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice mr Andor Deli, čestitao je dobitnicima ovogodišnjih nagrada sa željom da i u budućem vaspitno-obrazovnom radu budu tako uspešni.

Dobitnici priznanja za školsku 2012/2013. godinu jesu:

1. Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Kikinde, zbog izuzetnih rezultata u obrazovno-vaspitnom radu koji se posebno ogledaju u dobrom planiranju, organizovanju i realizaciji i vrednovanju nastave, primenom savremenih nastavnih metoda i oblika nastavnog rada, timskog organizovanja u svim oblastima rada škole, stalnoj saradnji i informisanju roditelja, kvalitetnim programima vaspitnog rada koji neguju međunacionalnu toleranciju i uvažavanje različitosti, te u razvoju humanosti i empatičnosti u svakodnevnom životu i radu, stalnom promocijom škole u medijima, kao i zbog postignutih rezultata u drugim oblastima obrazovno-vaspitnog rada.

2. Danijela Miličić Trebaticki, vaspitač u PU „Radost“ u Srbobranu, zbog ukupnih izuzetnih radnih rezultata, a posebno onih u vaspitno-obrazovnom radu u području predškolskog vaspitanja i obrazovanja, razvoju dramskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta, negovanju ekološke svesti u vaspitno-obrazovnoj ustanovi, te zbog izuzetne saradnje s roditeljima i uspostavljanja partnerskih relacija između ustanove i porodice, kulturne i javne delatnosti i saradnje sa užom i širom društvenom zajednicom, kao i zbog entuzijazma na polju sopstvenog profesionalnog razvoja i stručnog usavršavanja.

3. Milkica Krasnić, nastavnik biologije u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, zbog ukupnih izuzetnih radnih rezultata, a posebno onih u obrazovno-vaspitnom radu u nastavi biologije, radu s darovitim učenicima, popularisanju obrazovanja za zaštitu životne sredine i očuvanja zdravlja, angažmana u radu sa učenicima u vannastavnim aktivnostima, te zbog izuzetne saradnje s roditeljima i uspostavljanja partnerskih relacija između škole i porodice, kao i zbog entuzijazma na polju sopstvenog profesionalnog razvoja i stručnog usavršavanja.

4. Vesna Miljuš, nastavnik biologije u OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu, zbog ukupnih izuzetnih radnih rezultata, a posebno onih u obrazovno-vaspitnom radu u nastavi biologije, u radu s darovitim učenicima, popularisanju obrazovanja za zaštitu životne sredine i očuvanja zdravlja, kao i negovanju ekološke svesti u vaspitno-obrazovnoj ustanovi, angažmana u radu sa učenicima u vannastavnim aktivnostima, te zbog izuzetne saradnje s roditeljima i uspostavljanja partnerskih relacija između škole i porodice, kao i zbog entuzijazma na polju sopstvenog profesionalnog razvoja i stručnog usavršavanja.

5. Mirjana Lazor, školski pedagog, stručni saradnik – pedagog u ŠOSO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, zbog ukupnih izuzetnih radnih rezultata, kao i zbog velikog entuzijazma u neposrednom radu sa učenicima, nastavnicima i roditeljima, dodatnog angažovanja na unapređivanju i osnaživanju nastavničkih kompetencija za rad sa učenicima i njihovim roditeljima, na inoviranju nastavnog procesa na polju inkluzivnog obrazovanja, profesionalne orijentacije, na podizanju kvaliteta procesa samovrednovanja u skladu sa obrazovnim standardima, organizovanju i realizaciji različitih oblika akreditovanog stručnog usavršavanja nastavnika, a naročito i zbog entuzijazma na polju sopstvenog profesionalnog razvoja i stručnog usavršavanja.

13.11.2017