media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Vajdaság AT címere használatának jóváhagyása

Jogi és természetes személyek, vállalkozók, egyesületek és más szervezetek használhatják Vajdaság AT címerét és történelmi címerét, mint a jelkép, illetve jel szerves részét, a Tartományi Kormány előzetesen megszerzett jóváhagyásával.
Vajdaság AT címere és történelmi címere nem használható, mint márkamegjelölés vagy szolgáltató jel, minta, modell, vagy az árut vagy szolgáltatást megjelölő egyéb jel, és nem használható, ha megkárosult, vagy kinézetével használatra nem alkalmas.

(A dokumentum jelenleg szerb nyelven érhető el) A Vajdaság Autonóm Tartomány címerének használatának jóváhagyása iránti kérelmet, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkársághoz kell benyújtani. A kérelemnek tartalmaznia kell: a címer használatának a rendeltetését, műszaki leírást (vázlat és az anyag leírása), a példányok számát, a szándékozott használat időtartamát és a döntéshozatal szempontjából jelentős egyéb tényeket.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság jóváhagyásának megszerzését követően a természetes és jogi személyek, vállalkozók, egyesületek és más szervezetek kötelesek a kidolgozásától számított tíz napos határidőben eljuttatni a kidolgozott jelkép lenyomatát vagy mintáját, adatokat a példányok számáról és a használat megkezdésének időpontjáról.
A Jogalkotási Főosztály nyilvántartást vezet a címernek, mint a jelkép illetve jel szerves részének használatára vonatkozó jóváhagyásokról.
A Jogalkotási Főosztály a kiadott jóváhagyások nyilvántartása mellett őrzi a kidolgozott jelképek, illetve jelek lenyomatát és mintáját.
Vajdaság Autonóm Tartomány címerének és történelmi címerének a használatát és a jóváhagyás kérelmezésének módját, valamint a szabálysértésekért kiróható pénzbüntetéseket az alábbi jogszabályok rendezik:

Vajdaság Autonóm Tartomány jelképeinek és történelmi jelképeinek kinézetéről és használatáról szóló tartományi képviselőházi rendelet (Vajdaság AT Hivatalos Lapja, 51/16. szám) (A dokumentum jelenleg szerb nyelven érhető el)
Vajdaság Autonóm Tartomány jelképeinek használatát részletesen szabályozó utasítás (VAT Hivatalos Lapja, 55/16. szám). (A dokumentum jelenleg szerb nyelven érhető el)

Hivatalos nyilvántartások

Minden szükséges tájékoztatást a címerek és Vajdaság AT hagyományos címere használatának jóváhagyását illetően Tatjana Stojanovhoz, a Jogszabályügyi Csoport főtanácsosához – vezetőjéhez fordulhat (I/63-as iroda, telefonszám: 487-4685).

19.09.2019