media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Maj

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, s pomoćnicom Biljanom Kašerić na čelu, posetila je Predškolsku ustanovu „Kolibri” u Baču. Objekat ustanove je veliki i lepo uređen. Primetno je da se stalno nešto radi, rekonstruiše, dograđuje i uređuje, ali to ne ometa funkcionisanje ustanove. Kolektiv je vredan, motivisan, s puno ideja za rad. Prema rečima direktorke Ane Boškić, ustanova je na eksternoj evaluaciji dobila najvišu ocenu. Ono što je ustanovi sada potrebno jeste opremanje dograđenog prostora. Biljana Kašerić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, predložila je direktorki da i dalje redovno prati konkurse sekretarijata, te da aplicira za nabavku i kod drugih institucija.

Objekat OŠ „Vuk Karadžić” u Baču koja ima energetski pasoš, velik je i veoma lepo uređen s prostranim okruženjem punim zelenila. Zaposleni u školi uspešno koriste elektronski dnevnik. Prema rečima direktorke Dajane Maksimović, nakon sanacija objekta, radiće se na opremanju škole modernim nastavnim sredstvima i pobljašanju računarske mreže. Biljana Kašerić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, informisala je direktorku o mogućnosti raspisivanja konkursa za opremu tokom 2018. godine, o čemu će biti blagovremeno obavešteni. Tom prilikom, ona je izložila mogućnost i da sekretarijat raspiše poseban konkurs za stručno usavršavanje nastavnika i saradnika, imajući u vidu da mnoge škole imaju iste težnje.

OŠ „Bora Stanković” u Karavukovu lepo je uređena, s velikim dvorištem, okruženim zgradom škole. Etno-kuća posebno ukrašava dvorište. Ova škola izuzetno dobro sarađuje sa osnovnim školama u Vranju i neguju tradiciju i kulturu svojih predaka. Direktor škole Vladimir Stančić izneo je problem zamene krova fiskulturne sale koja je od azbesta. Prema njegovim rečima, školi nedostaje internet koji bi pokrivao celu zgradu, kao i nova računarska oprema i video-nadzor. Pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje Biljana Kašerić složila se s tim da je prioritet zamena krova, te je predložila školi da aplicira za sredstva na konkursima kod pokrajinskog sekretarijata, kao i za sredstva za opremanje video-nadzora kako bi poboljšali bezbednost škole.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara Slađana Jovetić, sa saradnicom Jelenom Bjelobabom, u poseti Tehničkoj školi „9. maj” u Bačkoj Palanci, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Slađana Jovetić, sa saradnicom Jelenom Bjelobabom, u poseti Predškolskoj ustanovi „Mladost“ u Bačkoj Palanci, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Tijana Pavlov, u poseti Srednjoj stručnoj školi „Dr Radivoj Uvalić“ Bačka Palanka, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Milinka Hrćan, u poseti Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Deronjama, dana 08.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Slađana Jovetić, sa saradnicom Jelenom Bjelobabom, u poseti Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Obrovcu, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Tijana Pavlov, sa saradnicom Milicom Gagić, u poseti Gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Tijana Pavlov, sa saradnicom Milicom Gagić, u poseti Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Mladenovu, dana 16.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Milinka Hrćan, sa saradnikom Aronom Madarasom, u poseti Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Vajskoj, dana 08.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Milinka Hrćan, sa saradnikom Aronom Madarasom, u poseti Osnovnoj školi „Moša Pijade“ u Bačkom Novom Selu, dana 08.05.2018. godine.


Podsekretar Žolt Sakalaš, sa saradnikom Goranom Dragosavljevićem, u poseti Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ u Subotici, dana 22.05.2018. godine.


Podsekretar Žolt Sakalaš, sa saradnikom Goranom Dragosavljevićem, u poseti Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Subotici, dana 22.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u Doroslovu, dana 25.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Srednjoj medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“ u Somboru, dana 25.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Srednjoj poljoprivredno-prehrambenoj školi u Somboru, dana 25.05.2018. godine.Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Telečkoj, dana 25.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Livia Korponai, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Gimnaziji za talentovane učenike s domom učenika „Boljai“ u Senti, dana 22.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Livia Korponai, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti OMŠ „Stevan Mokranjac“ u Senti, dana 22.05.2018. godine.


Pomoćnica pokrajinskog sekretara Livia Korponai, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Stevan Sremac“ u Senti, dana 22.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Ivan Milutinović“ Subotica, dana 29.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ Subotica, dana 29.05.2018. godine.


Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, sa saradnicom Đerđi Erdeg, u poseti Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ Subotica, dana 29.05.2018. godine.

07.06.2018