media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Мај

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, с помоћницом Биљаном Кашерић на челу, посетила је Предшколску установу „Колибри” у Бачу. Објекат установе је велики и лепо уређен. Приметно је да се стално нешто ради, реконструише, дограђује и уређује, али то не омета функционисање установе. Колектив је вредан, мотивисан, с пуно идеја за рад. Према речима директорке Ане Бошкић, установа је на екстерној евалуацији добила највишу оцену. Оно што је установи сада потребно јесте опремање дограђеног простора. Биљана Кашерић, помоћница покрајинског секретара за образовање, предложила је директорки да и даље редовно прати конкурсе секретаријата, те да аплицира за набавку и код других институција.

Објекат ОШ „Вук Караџић” у Бачу која има енергетски пасош, велик је и веома лепо уређен с пространим окружењем пуним зеленила. Запослени у школи успешно користе електронски дневник. Према речима директорке Дајане Максимовић, након санација објекта, радиће се на опремању школе модерним наставним средствима и побљашању рачунарске мреже. Биљана Кашерић, помоћница покрајинског секретара за образовање, информисала је директорку о могућности расписивања конкурса за опрему током 2018. године, о чему ће бити благовремено обавештени. Том приликом, она је изложила могућност и да секретаријат распише посебан конкурс за стручно усавршавање наставника и сарадника, имајући у виду да многе школе имају исте тежње.

ОШ „Бора Станковић” у Каравукову лепо је уређена, с великим двориштем, окруженим зградом школе. Етно-кућа посебно украшава двориште. Ова школа изузетно добро сарађује са основним школама у Врању и негују традицију и културу својих предака. Директор школе Владимир Станчић изнео је проблем замене крова фискултурне сале која је од азбеста. Према његовим речима, школи недостаје интернет који би покривао целу зграду, као и нова рачунарска опрема и видео-надзор. Помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић сложила се с тим да је приоритет замена крова, те је предложила школи да аплицира за средства на конкурсима код покрајинског секретаријата, као и за средства за опремање видео-надзора како би побољшали безбедност школе.

Помоћница покрајинског секретара Слађана Јоветић, са сарадницом Јеленом Бјелобабом, у посети Техничкој школи „9. мај” у Бачкој Паланци, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Слађана Јоветић, са сарадницом Јеленом Бјелобабом, у посети Предшколској установи „Младост“ у Бачкој Паланци, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Тијана Павлов, у посети Средњој стручној школи „Др Радивој Увалић“ Бачка Паланка, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Милинка Хрћан, у посети Основној школи „Вук Караџић“ у Дероњама, дана 08.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Слађана Јоветић, са сарадницом Јеленом Бјелобабом, у посети Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Обровцу, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Тијана Павлов, са сарадницом Милицом Гагић, у посети Гимназији „20. октобар“ у Бачкој Паланци, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Тијана Павлов, са сарадницом Милицом Гагић, у посети Основној школи „Бранко Ћопић“ у Младенову, дана 16.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Милинка Хрћан, са сарадником Ароном Мадарасом, у посети Основној школи „Алекса Шантић“ у Вајској, дана 08.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Милинка Хрћан, са сарадником Ароном Мадарасом, у посети Основној школи „Моша Пијаде“ у Бачком Новом Селу, дана 08.05.2018. године.


Подсекретар Жолт Сакалаш, са сарадником Гораном Драгосављевићем, у посети Основној школи „Кизур Иштван“ у Суботици, дана 22.05.2018. године.


Подсекретар Жолт Сакалаш, са сарадником Гораном Драгосављевићем, у посети Основној школи „Свети Сава“ у Суботици, дана 22.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Петефи Шандор“ у Дорослову, дана 25.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Средњој медицинској школи „Др Ружица Рип“ у Сомбору, дана 25.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи у Сомбору, дана 25.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Киш Ференц“ у Телечкој, дана 25.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Ливиа Корпонаи, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Гимназији за талентоване ученике с домом ученика „Бољаи“ у Сенти, дана 22.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Ливиа Корпонаи, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети ОМШ „Стеван Мокрањац“ у Сенти, дана 22.05.2018. године.


Помоћница покрајинског секретара Ливиа Корпонаи, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Стеван Сремац“ у Сенти, дана 22.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Иван Милутиновић“ Суботица, дана 29.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Милош Црњански“ Суботица, дана 29.05.2018. године.


Покрајински секретар Михаљ Њилаш, са сарадницом Ђерђи Ердег, у посети Основној школи „Сечењи Иштван“ Суботица, дана 29.05.2018. године.

07.06.2018