media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Dodela Priznanja „dr Đorđe Natošević” za školsku 2015/2016. godinu

IMG3418.JPG

Priznanje „dr Đorđe Natošević”, koje se ove godine po devetnaesti put dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, uručeno je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Ova nagrada ustanovljena je odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine – 12. aprila 1996. godine, a dodeljuje se predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz AP Vojvodine, koji su ostvarili izuzetne rezultate u prethodne dve godine u vaspitno-obrazovnom radu, nastavnom procesu, saradnji s roditeljima, kulturnoj i javnoj delatnosti, u saradnji sa užom i širom društvenom zajednicom, te u obezbeđivanju kvaliteta rada ustanove, unapređivanju tolerancije i prihvatanja različitosti, inkluzivnog obrazovanja, kao i u drugim oblastima u okviru osnovne delatnosti.

Priznanja su dobitnicima uručili potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice – Mihalj Njilaš i predsednica Odbora za dodelu Priznanja „dr Đorđe Natošević” – prof. dr Olivera Gajić.

Na svečanosti povodom dodele nagrada, sekretar Mihalj Njilaš rekao je: „Izuzetna mi je čast što mogu danas da vas pozdravim u ime Pokrajinske vlade, u ime pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i u svoje lično ime. Ovo je devetnaesti put kako dodeljujemo značajno priznanje povodom Dana prosvetnih radnika Srbije, koji se svake godine obeležava 8. novembra na Mitrovdan, dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića.” Tom prilikom, sekretar je istakao i to da članovi odbora ni ove godine nisu imali lak zadatak, ali da su doneli dobru odluku o dodeli nagrada vaspitno-obrazovnim ustanovama i pojedincima koji su se posebno istakli u radu. Odbor za dodelu pomenutog priznanja, koji je imenovala Pokrajinska vlada, doneo je odluku o nagrađenim ustanovama/pojedincima na osnovu utvrđenih merila za vrednovanje svih navedenih segmenata rada ustanove, odnosno rada pojedinaca. U jednoj godini može da se dodeli najviše pet priznanja, koja se sastoje od povelje, plakete i novčane nagrade.

Na osnovu utvrđenog broja bodova, Odbor za dodelu Priznanja „dr Đorđe Natošević” doneo je jednoglasnu odluku da se za školsku 2015/2016. godinu dodele tri priznanja ustanovama i dva priznanja pojedincima.

Dodeli ovogodišnjih priznanja takođe su prisustvovali i zamenik pokrajinskog sekretara – Milan Kovačević, pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje – Biljana Kašerić, te članovi odbora za dodelu pomenutog priznanja, dobitnici priznanja, kao i drugi gosti.

Dobitnici priznanja za školsku 2015/2016. godinu jesu:

1. Osnovna škola „Branko Radičević” u Pančevu, jer su je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Institut za psihologiju prepoznali kao primer dobre škole zbog toga što je bila angažovana kao članica Uneskove internacionalne mreže škola i mreže škola PASCH, te što se u njoj, pored engleskog jezika, od prvog razreda uče i nemački jezik. Svojim sveukupnim angažovanjem istakla se kao škola koja pokazuje pravi put razvoja našeg obrazovanja. Osnovana još davne 1827. godine, danas je to škola koja radi na principima savremene nastave, a dobrim timskim radom dolazi do izuzetnih rezultata.

2. Tehnička škola „Ivan Sarić” u Subotici, jeste primer toga kako stručna, tehnička škola, škola u kojoj se obrazuju kadrovi iz oblasti elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja, može da postigne izuzetne rezultate u potpuno različitim oblastima: od nagrada iz oblasti veb-aplikacija i dizajna, preko organizacije Projektne nedelje koja promoviše inovativnost i preduzimljivost učenika, angažovanosti učenika iz oblasti robotike i mehatronike, popularizacije upotrebe stranih jezika, uspeha u radu sportskih sekcija, očuvanja životne sredine i razvijanja ekološke svesti, do brige o tome da škola bude prijatno i bezbedno mesto za sve učenike. Zajedničke zadatke – uvođenje inovacija u nastavni proces, korišćenje moderne tehnologije i modernih nastavnih učila i izgradnja škole za 21. vek – nastavnici i svi zaposleni u školi uspešno realizuju.

3. Predškolska ustanova „Poletarac” u Odžacima, zbog savremenih oblika rada koji se ogledaju u svim segmentima svakodnevnih aktivnosti i kolektiva koji deluje kao jedan tim i odiše željom za unapređivanjem, stručnim usavršavanjem, angažovanošću i uključenosti u projekte koji doprinose poboljšanju neposrednog vaspitno-obrazovnog rada, uključivanju u život svoje sredine, a i šire – razvijanju i negovanju saradnje s drugim vrtićima i društvima, uvažavajući različitost po svim osnovama.

4. Milena Gmijović – nastavnica razredne nastave u osnovnoj školi „Zdravko Gložanski” u Bečeju, zbog postignutih izvanrednih rezultata u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja u nižim razredima osnovne škole, kvalitetne realizacije dodatne i dopunske nastave, ostvarenih rezultata u učeničkim takmičenjima, zbog izuzetne saradnje s roditeljima, kao i negovanja tolerancije i razvijanja ekološke svesti učenika, motivisanosti za sopstveno stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, te realizacije i razvijanja brojnih savremenih programa i projekata u okviru vaspitno-obrazovnog rada.

5. Aleksandra Sekulić – nastavnica srpskog jezika u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli, zbog izuzetnih rezultata koje postiže u obrazovno-vaspitnom radu, unapređivanja kvaliteta nastave, primene savremenih metoda, oblika rada i obrazovnih inovacija u nastavnom procesu, posebno zbog istaknutih rezultata u pripremanju učenika za takmičenja, ali i zbog kvalitetne realizacije i pristupa dopunskoj nastavi, estetskih i organizacionih rešenja školskog prostora, izuzetne saradnje s roditeljima i sopstvenog stručnog usavršavanja, kao i poštovanja principa inkluzivnog obrazovanja.

10.11.2017

  • IMG3418.JPG
  • IMG3418.JPG
  • IMG3418.JPG
  • IMG3418.JPG
  • IMG3418.JPG