media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Ovlašćenja funkcionera i službenika na položaju


Ovlašćenja funkcionera u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice

Pokrajinski sekretar

Pokrajinski sekretar je član Pokrajinske vlade, zadužen za rukovođenje pokrajinskim sekretarijatom.
Pokrajinski sekretar predstavlja pokrajinski sekretarijat, organizuje i obezbeđuje obavljanje poslova na efikasan način, donosi akta za koja je ovlašćen, obrazuje komisije i radne grupe radi obavljanja složenijih poslova iz delokruga sekretarijata i odlučuje o pravima, dužnostima i odgovornostima zaposlenih.

Zamenik pokrajinskog sekretara

Zamenik pokrajinskog sekretara zamenjuje pokrajinskog sekretara i pomaže pokrajinskom sekretaru ‒ u okviru ovlašćenja koja mu on odredi.

Ovlašćenja službenika na položaju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice

Podsekretar pokrajinskog sekretarijata

Podsekretar pomaže pokrajinskom sekretaru u upravljanju kadrovskim, finansijskim, informatičkim i drugim poslovima, u usklađivanju rada unutrašnjih jedinica pokrajinskog sekretarijata, te sarađuje s drugim organima.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara

Pomoćnik pokrajinskog sekretara rukovodi oblašću rada pokrajinskog sekretarijata za koji se obrazuje sektor i za svoj rad odgovara pokrajinskom sekretaru.

02.08.2017