media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Tisztségviselők

A tartományi titkár a tartományi titkárság vezetésével megbízott tartományi kormány tagja. A tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkárnak helyettese, altitkára és öt segédtitkára van.

Ótott Róbert
Ótott Róbert, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár


Ótott Róbert 1984. május 2-án született Zentán. Középiskolai tanulmányait Zentán a Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskolában végezte. Újvidéken a Gazdasági és Igazságügyi Jogi Karon 2012-ben okleveles jogászként diplomált.


2013 januárjától Törökkanizsa Község Önkormányzatánál jogászaként dolgozik, emellett 2014 szeptemberétől 2021 júniusáig a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában alkotmány- és jogi alapismereteket, valamint szociológia és jogi alapismereteket tanít. 2014-től 2018-ig a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználati Bizottságának alelnöke, majd 2023-tól a bizottság tagja. Rövid ideig a Törökkanizsai Községi Képviselő-Testület titkári tisztségét töltötte be, majd ezt követően 2016-tól 2024-ig a Tartományi Mezőgazdasági Víz- és Erdőgazdálkodási titkárság titkár helyettesi feladatait látja el. Aktív szerepet vállal a Törökkanizsa Község területén tevékenykedő civil- és művelődési szervezetek munkájában.

A VMSZ-nek 2003 óta tagja. 2019-ben a párt törökkanizsai Helyi Szervezetének elnökévé választották meg. Törökkanizsán él.

Nős, egy gyermek édesapja.
Slađana Bursać
Slađana Bursać, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkárhelyettes

Slađana Bursać 1972-ben született az ópázovai községhez tartozó Krnješevci településen. 1991-ben fejezte be a Pedagógiai Középiskolát, majd ezt követően 1993-ban elvégezte a belgrádi Pedagógiai Akadémiát, osztálytanítói szakképzettségét pedig az Újvidéki Egyetem Zombori Tanítóképző Karán szerezte meg 2004-ben. Osztálytanítói szakvizsgáját 1996-ban teljesítette. Mestertanulmányait a Kragujeváci Egyetem Pedagógiai Karán folytatta, az oktatásban való vezetői szerep témakörben. Az intézményvezetői tanúsítványát 2020-ban szerezte meg.Slađana Bursać munkatapasztalatot a vojkai Milan Hadžić Általános Iskolában szerzett tanítónőként, 1995 és 2009 között. 2009-ben az újonnan alapított ópázovai Simeon Aranicki Általános Iskola megbízott igazgatójának nevezték ki, majd három mandátumban – 2010 és 2022 közötti időszakban – az említett iskola intézményvezetője volt.

Slađana Bursać a Simeon Aranicki Általános Iskolában betöltött igazgatói mandátuma alatt az iskola a legmagasabb osztályzatot szerezte meg a külső értékelés elvégzésekor, valamint egyike volt azon tíz iskolának, amely munkáját az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium a legkiválóbbnak minősített, a 3P – Ismerd fel, népszerűsítsd és terjeszd (3P – Prepoznaj, promoviši i proširi) projekt során. Slađana Bursać a Simeon Aranicki Általános Iskolát számos projektbe bevonta, amelyek a szakmai orientáció és a gazdasági vállalkozás fejlesztésével (Szakmai orientáció – GIZ és Vállalkozói iskolák), az ökológiával és környezetvédelemmel (Ökoiskolák hálózata és A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért), az oktatásügyben való digitalizációval (Az emberi tőke és kutatás fejlesztésének támogatása – általános oktatás és az emberi tőke fejlesztése, Okos iskola okos gyermekek számára, Szelfi, Digitalizáció), az iskolák sporttevékenységeit előmozdító feltételek fejlesztésével (Sport az iskolákban, Aktív iskolák, Állj egyenesen – növekedj egészségesen, Karate az oktatásban, Egészségesen növekszünk), az erőszak megelőzésével (Erőszakmentes iskolák – UNICEF projekt), valamint a tanárok szakmai fejlődésével foglalkoznak, korszerű módszertani megközelítést alkalmazva és a kerettanterv eredményességét célozva (az Oktatási Minisztérium projektjei: Fejlesztőprojekt és Az oktatás minőségének előmozdítása – a kulcsfontosságú jártasságok fejlesztése multidiszciplináris megközelítés által – Együttműködéssel a tudásért). Az iskola, úgyszintén, 2021-ben részt vett az olvasási készség nemzetközi kutatásában – PIRLS projektben. Részt vesz az Inkluzív Oktatás Támogatási Hálózatának munkájában.

Orosz és angol nyelven beszél.

E-mail: sladjana.bursac@vojvodina.gov.rs