media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

186 милиона динара за реконструкцију образовно-васпитних установа у Војводини

Dodelaugovora


Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Роберт Отот уручио је данас уговоре о финансирању и суфинансирању реконструкције, адаптације, санације, инвестиционог и текућег одржавања објеката 34 установе предшколског, основног и средњег образовања и васпитања у АП Војводини, вредне 186 милиона динара.

Од тог износа, 11,5 милиона динара опредељено је за радове на обнови и одржавању четири предшколске установе, 122 милиона за 20 основних школа, 45 милиона за седам средњих школа, док је 7,5 милиона динара издвојено за радове на санацији у три дома ученика.

„На овогодишњи конкурс пристигла је укупно 191 пријава, односно 130 пријава из области основног образовања, 42 пријаве из области средњег образовања, осам пријава из области ученичког стандарда и једанаест из области предшколског васпитања и образовања. Укупан износ тражених средстава износио је скоро 1,7 милијарди динара, док је расположиво било свега 186 милиона динара. Имајући у виду то што је укупан износ тражених средстава на конкурсу скоро десет пута већи од расположивог оквира, планирамо да наставимо финансирање реконструкције, адаптације, санације зграда установа образовања и у наредном периоду.” – изјавио је новоизабрани потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Роберт Отот.

Отот је истакао и то да ће Покрајинска влада и даље доследно подржавати унапређивање образовања, како би наставници, ученици и њихови родитељи у Војводини имали све боље могућности и услове у образовно-васпитним установама.

„Наше школе треба да буду привлачне за све. Желим да наша деца с радошћу иду у школу, да се осећају пријатно, безбедно и мотивисано за учење, а да наставници и родитељи буду задовољни условима и подршком коју пружамо.” – закључио је Роберт Отот.

Уговоре су уручивали потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Роберт Отот и заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ, док су догађају присуствовали и заменик генералног секретара Скупштине АП Војводине Жолт Сакалаш, подсекретарка Жужана Мацко и помоћнице покрајинског секретара Ливиа Корпонаи, Милица Вучићевић и Слађана Јоветић.

30.05.2024

  • Dodelaugovora
  • Dodelaugovora
  • Dodelaugovora