media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка украјинској националној заједници


Поводом 17. маја, Дана украјинске националне заједнице у Републици Србији, упућујем најсрдачније честитке Националном савету украјинске националне мањине, институцијама, као и свим припадницима украјинске националне мањине – националне заједнице који живе у Аутономној покрајини Војводини и Републици Србији.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице посебну пажњу придаје неговању и очувању језика, културе, традиције и права на информисање и образовање свих националних заједница које живе на овом подручју, што је потврда једнаког уважавања свих грађана, као и озбиљности политике коју води Покрајинска влада.

У Аутономној покрајини Војводини, у заједништву с другим националним заједницама живе и припадници украјинске националне заједнице, негујући вредности интеркултуралности, суживота, међусобног уважавања, поверења и разумевања. Украјинска национална заједница доприносила је очувању и унапређивању ових вредности, што треба да остане и у будућности.

У то име, честитам Дан украјинске националне заједнице у Републици Србији!


Покрајински секретар
Ótott Róbert
(Роберт Отот)

16.05.2024