media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Представници Републичког педагошког завода Републике Српске у посети Сајму образовања

image00002


Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Жолт Сакалаш примио је данас представнике Републичког педагошког завода Републике Српске, у Плавом салону Покрајинске владе. Циљ посете јесте успостављање сарадње с ресорним секретаријатом, као и с Педагошким заводом Војводине.

„Имајући у виду то што на територији АП Војводине спроводимо пројекте у којима би могао да учествује и Републички педагошки завод Републике Српске, том сарадњом умногоме би се допринело размени искуства из области образовања, што је веома значајно за обе државе. Како би се та сарадња остварила, потребно је прво потписати споразум о сарадњи између Републике Србије и Републике Српске” – истакао је потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Жолт Сакалаш.

Директорка поменутог завода Слађана Танасић захвалила је на позиву и на могућности потенцијалне сарадње, те је представила пројекте који се спроводе на територији Републике Српске. Према њеним речима, изузетно им је важна едукација наставника, чиме се побољшава целокупни систем образовања. Представници завода у суботу, 23. марта, посетиће Сајам образовања, где ће бити гости на панелу Педагошког завода Војводине о дигиталном насиљу.

Састанку су још присуствовали помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић и директор Педагошког завода Војводине Јанош Пушкаш.

22.03.2024

  • image00002
  • image00002
  • image00002
  • image00002
  • image00002