media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Награђени ликовни радови у 2023. години


Током 2023. године, у сарадњи са ФЕСАП-ом, Секретаријат је расписао укупно осам конкурса за ученике нижих и виших разреда основних школа с територије АП Војводине. На велику радост организатора, убедљиво највећи број радова (њих 186) стигло је на ликовне конкурсе на теме: „Симболи Ускрса”, „Обичај који ми се допада код другог народа” и „Мултиетничка божићна јелка мога краја”. Труд младих људи мора се ценити, похвалити и посебно наградити. Иако сваки рад обилује изузетним квалитетом, увек постоје радови који се морају издвојити.
Овом приликом, уз објављивање награђених ликовних радова, захваљуjемо свим пријављеним ученицима, њиховим наставницима и родитељима, те их позивамо да и даље буду активни и вредни у ширењу идеје мултикултурализма и националне толеранције. Желимо Вам много мотивације, подршке и сатисфакције у стваралаштву и на предстојећим конкурсима.

Награђени радови на Конкурсу за избор ликовног рада на тему „Симболи Ускрса”:

Прво место: Кристина Рамач, ученица Основне школе са домом ученика „Петро Кузмјак” из Руског Крстура;


Друго место: Ивет Клима, ученица Основне школе „Петефи Шандор” из Бечеја;


Треће место: Исидора Рожа, ученица Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Суботице;Награђени радови на Конкурсу за избор ликовног рада на тему „Обичај који ми се допада код другог народа”:
Прво место: Хелена Гертнер, ученица Основне школе „Аврам Мразовић” из Сомбора;


Друго место: Лилиен Тот, ученица Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Суботице;


Треће место: Милица Пузигаћа, ученица Основне школе „Свети Сава” из Бачке Паланке;Награђени радови на Конкурсу за избор ликовног рада на тему „Мултиетничка божићна јелка мога краја”:
Прво место: Шара Чисар, ученица Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Суботице;


Друго место: Емилија Ракић, ученица Основне школе „Бошко Палковљевић Пинки” из Старе Пазове;


Треће место: Дамјам Гедовић, ученик Основне школе „Сечењи Иштван” из Суботице.У Потпројекту „Мултикултурализам на клик” ове године учествовало је 259 ученика из 32 основне школе с територије АП Војводине.

27.12.2023