media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Köszöntő a román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség ünnepe alkalmából


December 1-je, a román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség ünnepe, Románia egyesülésének kikiáltása napja alkalmából szívből gratulálok a Szerb Köztársaságban és a Vajdaság Autonóm Tartományban élő román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség valamennyi tagjának.

Vajdaság AT Képviselőháza 2018-ban elfogadta azt a rendeletet, amely ezt a napot a román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség számára különös jelentőséggel bíró időpontként határozta meg, és ezzel egyúttal teljes egészében Vajdaság AT számára is, annak bizonyítékaként, hogy a tartományi szervek a méltányolás és a tisztelet iránt elhivatott politikát folytatnak.

A román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség tagjai Vajdaság AT területén más nemzeti közösségekkel közösséget alkotva együtt élnek, ápolva az interkulturális értékeket, a közös életet, az egymás közötti tiszteletet, a bizalmat és a megértést. Ezen a vidéken az említett értékek megóvásához és előmozdításához a román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség kivételes hozzájárulást tanúsított.

Ezen tényektől vezérelve gratulálok a román nemzeti kisebbség – nemzeti közösség valamennyi tagjának az ünnep alkalmából!

Szakállas Zsolt
tartományi titkár

30.11.2023