media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Dvadeset milijuna dinara za nabavu videonadzora

4


Ugovori za nabavu videonadzora i opreme za povezivanje s nadzornom sobom uručeni su danas u zgradi Skupštine APV. U okviru pilot-projekta Pokrajinske vlade, za te namjene osigurano je ukupno dvadeset milijuna dinara, i to trinaest milijuna na razini osnovnog obrazovanja i sedam milijuna na razini srednjeg obrazovanja i odgoja. Zamjenica pokrajinskog tajnika Slađana Bursać uručila je danas predstavnicima škola ukupno trinaest ugovora.

„Ovo je prvi pilot-projekt ovakve vrste na teritoriju AP Vojvodine, koji ima za cilj umrežiti, to jest povezati obrazovno-odgojne ustanove s predstavnicima jedinice lokalne samouprave, koja će i opremiti nadzorne sobe u policiji. Općina Stara Pazova i Općina Temerin su prve dvije koje sudjeluju u ovom projektu, dok se u narednom razdoblju planira uključivanje i ostalih lokalnih samouprava u Vojvodini. Krajnji cilj ovog pilot-projekta jest da, sukladno Nacionalnoj strategiji za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, svako dijete odrasta u sigurnom i poticajnom okruženju, poštujući prava djeteta na zaštitu od svih vidova nasilja.” – izjavila je zamjenica pokrajinskog tajnika Slađana Bursać.

Kako bi se promovirala i unaprijedila sigurnost učenika u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja na teritoriju AP Vojvodine, na natječaj su se prijavile 42 ustanove, od kojih njih trinaest ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom.

15.11.2023

  • 4
  • 4
  • 4
  • 4