media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Dvadeset miliona dinara za nabavku video-nadzora

4


Ugovori za nabavku video-nadzora i opreme za povezivanje s monitoring-sobom uručeni su danas u zgradi Skupštine APV. U okviru pilot-projekta Pokrajinske vlade, za te namene obezbeđeno je ukupno dvadeset miliona dinara, i to trinaest miliona – na nivou osnovnog obrazovanja i sedam miliona – na nivou srednjeg obrazovanja i vaspitanja. Zamenica pokrajinskog sekretara Slađana Bursać uručila je danas predstavnicima škola ukupno trinaest ugovora.

„Ovo je prvi pilot-projekat ovakve vrste na teritoriji AP Vojvodine, koji ima za cilj da umreži, to jest da poveže obrazovno-vaspitne ustanove s predstavnicima jedinice lokalne samouprave, koja će i opremiti monitoring sobe u policiji. Opština Stara Pazova i opština Temerin su prve dve koje učestvuju u ovom projektu, dok se u narednom periodu planira uključivanje i ostalih lokalnih samouprava u Vojvodini. Krajnji cilj ovog pilot projekta jeste da u skladu s Nacionalnom strategijom za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, svako dete odrasta u bezbednom i podsticajnom okruženju, poštujući prava deteta na zaštitu od svih vidova nasilja.” – izjavila je zamenica pokrajinskog sekretara Slađana Bursać.

Kako bi se promovisala i unapredila bezbednost učenika u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine, na konkurs su se prijavile 42 ustanove, od kojih njih trinaest ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom.

15.11.2023

  • 4
  • 4
  • 4
  • 4