media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Двадесет милиона динара за набавку видео-надзора

3


Уговори за набавку видео-надзора и опреме за повезивање с мониторинг-собом уручени су данас у згради Скупштине АПВ. У оквиру пилот-пројекта Покрајинске владе, за те намене обезбеђено је укупно двадесет милиона динара, и то тринаест милиона – на нивоу основног образовања и седам милиона – на нивоу средњег образовања и васпитања. Заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ уручила је данас представницима школа укупно тринаест уговора.

„Ово је први пилот-пројекат овакве врсте на територији АП Војводине, који има за циљ да умрежи, то јест да повеже образовно-васпитне установе с представницима јединице локалне самоуправе, која ће и опремити мониторинг собе у полицији. Општина Стара Пазова и општина Темерин су прве две које учествују у овом пројекту, док се у наредном периоду планира укључивање и осталих локалних самоуправа у Војводини. Крајњи циљ овог пилот пројекта јесте да у складу с Националном стратегијом за превенцију и заштиту деце од насиља, свако дете одраста у безбедном и подстицајном окружењу, поштујући права детета на заштиту од свих видова насиља.” – изјавила је заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ.

Како би се промовисала и унапредила безбедност ученика у установама основног и средњег образовањa и васпитања на територији АП Војводине, на конкурс су се пријавиле 42 установе, од којих њих тринаест испуњавају услове прописане Правилником.

15.11.2023

  • 3
  • 3
  • 3
  • 3