media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом дана просветних радника


Поштовани просветни радници,

Дан просветних радника јесте прилика да се сви који се баве образовањем подсете изазова који су се нашли пред свима нама, како пред децом, тако и пред вама који сте задужени да их сигурним корацима водите у њихову будућност. Показали сте да ниједна препрека није несавладива, да се из свега може изаћи јачи и креативнији, да је бити учесник образовно- васпитног процеса одговоран посао, те да није једноставно без предаха бранити професионални углед и достојанство, а истовремено неговати, чувати, подучавати и предводити наше најлепше и највредније – нашу децу!

Иза себе смо, ове године, оставили догађаје који никада неће бити заборављени, а који су нам указали на потребу за још јачим повезивањем, развијањем емпатије и свести о томе да смо сви ми одговорни чланови друштва и да можемо да идемо само једним правцем – напред.

Образовање деце јесте пут са којег се не скреће. На том путу, као и свих претходних година, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице остаје ваш савезник, онај који искрено цени вашу неисцрпну енергију, посвећеност и истрајност.

Удахните деци жељу за знањем, за истраживањем, подстичите креативност и индивидуалност, ви будите њихови савезници, свесни тога да креирате будућност ове земље.

У то име, желим вам срећан ваш дан – Дан просветних радника!

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

07.11.2023