media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Sektor za materijalno-finansijske poslove

U Sektoru za materijalno-finansijske poslove obavljaju se materijalno-finansijski poslovi za potrebe Sekretarijata i s njima povezani studijsko-analitički, dokumentacioni i statističko-evidencioni poslovi iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i učeničkog standarda, te oblasti ostvarivanja zaštite i unapređivanja ljudskih i manjinskih prava, očuvanja i negovanja međunacionalne tolerancije kao i službene upotrebe jezika i pisama u Pokrajini. U Sektoru se obavljaju i materijalno-finansijski poslovi za potrebe indirektnog korisnika Sekretarijata.

Materijalno-finansijski poslovi obuhvataju izradu predloga budžeta Sekretarijata, finansijskih planova Sekretarijata (kvartalni i godišnji); dokumentacije za realizaciju preduzetih finansijskih obaveza; izveštaja o izvršenju finansijskog plana Sekretarijata (periodični i godišnji); izveštaja o javnim nabavkama Sekretarijata (periodični i godišnji) i obavljanje poslova u vezi s javnim nabavkama. U Sektoru se proučava se i prati stanje objekata i opreme u obrazovnim ustanovama na teritoriji Pokrajine, utvrđuju se potrebe i uslovi za realizaciju popravki, investicionog održavanja i investicija u oblasti obrazovanja.

U Sektoru za materijalno-finansijske poslove, uže unutrašnje jedinice jesu: Odeljenje za materijalno-finansijske poslove za oblast obrazovanja i Odsek za materijalno-finansijske poslove.

11.04.2017