media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Za digitalizaciju obrazovnog procesa u AP Vojvodini 20 miliona dinara

17092018

U Pokrajinskoj vladi danas je održana prezentacija platforme „Office 365 education“ koja omogućava digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara, a koja će biti uvedena u 52 škole u AP Vojvodini.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova platforma veoma značajna jer će omogućiti lakše povezivanje profesora, nastavnika i učenika.
„Ova Microsoft platforma biće vrsta kreativnog prozora, koja će značajno unaprediti obrazovni sistem, a u budućnosti na njoj možemo razvijati nove vidove obrazovanja, kako bi na savremeniji način pristupali obrazovanju“, izjavio je predsednik Mirović.
On je naveo da su kontinuirano praćenje savremenih digitalnih tehnologija, edukacija i praktična primena, neophodni za održavanje koraka sa razvijenijim zemljama.
„Krajnji cilj Pokrajinske vlade je da osavremeni obrazovanje i da ga dovedemo na nivo razvijenih zemalja i to je nešto na čemu moramo timski raditi. Ovaj posao ne sme stati sve dok se digitalno ne opremi svaka učionica i škola“, rekao je predsednik Mirović i najavio da će naredne godine još značajnija sredstva biti izdvojena za unapređenje obrazovnog sistema, jer je to, kako je istakao, prioritet Pokrajinske vlade.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da je krajnji cilj modernizacija obrazovanja, a da je ova platforma važan korak na tom putu, te dodao da njeno uvođenje u obrazovni proces vodi ka inovativnijoj i kreativnijoj nastavi.
Platforma „Office 365 education“ biće uvedena u obrazovni proces u 31 gimnaziji, 13 srednjih stručnih škola i osam osnovnih škola.

Izvor: Pokrajinska vlada

17.09.2018

  • 17092018
  • 17092018
  • 17092018
  • 17092018