media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Čestitka Mihalja Njilaša povodom početka školske 2018/2019. godine

Poštovani prosvetni radnici i dragi naši učenici,

školsko zvono ponovo je probudilo uspavane dečje misli. Zazvonilo je istim onim poznatim zvukom, nakon višemesečnog odmora i označilo je početak nove školske avanture. Vrata škole ponovo su otvorena učenicima, ali ovog puta i onima najmlađima – prvačićima, koji su hrabro kročili u njima nepoznat svet školskih avantura. Strah, iščekivanje, trema, znatiželja i radost mešaju se na dečjim licima dok s nestrpljenjem čekaju ulazak u školske klupe i upoznavanje sa učiteljicama, nastavnicima i novim školskim prijateljima.

Školska zgrada opet je oživela, prepuna žamora i veselog dečjeg smeha.

Svaki novi početak zahteva dobru i sveobuhvatnu pripremu. Važno je da u tome učestvuju svi i da zajedno, kao jedan tim, nastupe složno i odlučno, te da se hrabro suoče s predstojećim izazovima. Iako ti izazovi ponekad deluju nesavladivi, verujem da – zajedničkim trudom i sistematskim pristupom – sve može da se prebrodi. Kao i do sada, sekretarijat će se truditi da bude deo te velike složne porodice i da vam bude partner i podrška kad god zatreba.

Svim našim đacima i prosvetnim radnicima želim da im predstojeća školska godina bude obojena vedrinom, lepim uspomenama, uspesima i osmesima.

Srećan početak!

Pokrajinski sekretar
Nyilas Mihály
(Mihalj Njilaš)

31.08.2018