media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Нови кров на вртићу у Чантавиру

Hunyadi

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш, посетио је у уторак Основну школу „Хуњади Јанош” у Чантавиру, у оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”.
Ова основна школа и вртић Бобита (Bóbita), који је у склопу школе, веома су важни за село, јер је то једина школа и једини вртић у насељу Чантавир. Школа и вртић заједно имају неколико зграда. Основну школу похађа 530 ученика, док у вртићу борави 120 деце. „Уз финансијску помоћ Покрајинског секретаријата за образовање, реновирање је извршено на згради вртића. Наиме, за 3,5 милиона динара успели смо да обновимо део крова. Ово реновирање је од изузетног значаја не само за наш вртић већ и за цело село, те искрено захваљујемо покрајини на овој помоћи”, рекла је директорица школе Дора Кеченович Сабо.
„Циљ наше посете школи и вртићу у Чантавиру јесте да – поред радног састанка с руководиоцима и запосленима – обиђемо објекте и видимо резултате уложених инвестиција. Морам рећи да Покрајина издваја значајна финансијска средства за реновирање и обнављање наших школа и вртића који се налазе на територији АП Војводине, што је највише видљиво баш у протекле две године. Износи су укључени у стварању буџета, а свесрдно се трудимо и да их повећамо, након његовог ребаланса. Ове године, након завршених конкурса, поделили смо школама, вртићима и домовима за ученике око 150 милиона динара, а надамо се да ћемо имати још један конкурс након лета, после ребаланса покрајинског буџета. Покрајина иначе подржава не само обнове зграда и објеката, већ и модернизацију опреме образовних институција. Наш циљ јесте унапређивање ИТ опреме, што смо успешно урадили и овде у Чантавару, јер смо у ову сврху издвојили више стотина хиљада динара. Раније, 2012. године, захваљујући већим инвестицијама покрајине, зграда Основне школе Хуњади Јанош доградњом је знатно проширена.” рекао је Михаљ Њилаш, на пригодној свечаности одржаној у школи поводом завршетка великих радова на објекту.

11.04.2018

  • Hunyadi
  • Hunyadi
  • Hunyadi
  • Hunyadi
  • Hunyadi