media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отварање „Парка науке” у Кикинди

SRF3828

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Михаљ Њилаш 14. децембра отворио је Парк науке” у Кикинди, у Центру за стручно усавршавање Кикинда.
„Ово је интерактивно место које ће нашим ђацима приближити природне појаве на најлепши начин – у учионицама на отвореном, с многим експонатима који ће деци појаснити механизме природних закона из различитих области попут физике, астрономије, биологије, математике, географије, метеорологије. Садржај овог модерно дизајнираног парка намењен је свим узрастима и стимулише радозналост и истраживање – а то су две најважније речи за развој целокупне науке човечанства.” – рекао је у свом поздравном говору покрајински секретар за образовање. Такође је и додао: „Овако савремен метод учења, на отвореном, у јавно доступном зеленом простору, не само што подстиче активно учење код деце, него развија и њихову еколошку свест о самој природи као идеалном простору за проучавање њених закона.”
Дејан Карановић – директор Центра за стручно усавршавање Кикинда, уз финансијску подршку Нафтне индустрије Србије – НИС, од јуна до децембра ове године, реализовао је пројекат „Парк науке” чији је циљ промоција природних наука међу ученицима основношколског и средњошколског узраста.
Пројекат је предвиђао изградњу и опремање „Парка науке” експонатима помоћу којих ће се ученици, на занимљив начин, упознати с природним законима.
На свечаном отварању били су присутни и представници Нафтне индустрије Србије – НИС, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе, наставници и, наравно, ученици који су аудиторијуму представљали неке занимљивости из области науке.

14.12.2015

  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828
  • SRF3828