media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Funkcioneri

Pokrajinski sekretar je član pokrajinske vlade zadužen za rukovođenje pokrajinskim sekretarijatom. Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice ima zamenika, podsekretara i pet pomoćnika sekretara.


Zolt Sakalas
Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Žolt Sakalaš rođen je 1984. godine u Novom Sadu. Gimnaziju „Svetozar Marković” pohađao je na mađarskom jeziku u rodnom gradu, gde je završio i Pravni fakultet.

Tokom studija i nakon njihovog završetka usavršavao se na fakultetima u Nemačkoj (Campus Europae) i u Mađarskoj. Godine 2008. stekao je zvanje diplomiranog pravnika, a 2010. završio je master studije i postao dobitnik Izuzetne nagrade za ostvaren uspeh tokom studiranja na Univerzitetu u Novom Sadu. Za stipendistu Bundestaga (IPS) izabran je 2011. godine.

Radno iskustvo je sticao u Opštinskom sudu u Novom Sadu, u svojstvu sudijskog pripravnika – volontera, a potom od 2009. godine, s kraćim pauzama, u pokrajinskoj administraciji. Od 2016. godine je podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i položio pravosudni ispit.

Član je Saveza vojvođanskih Mađara.

Osim maternjeg – mađarskog jezika i srpskog, tečno govori engleski i nemački jezik, a služi se i francuskim jezikom.

Oženjen je.
Milan Kovačević


Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Rođen je 1962. godine u Rumi. Visoko obrazovanje stekao je na Učiteljskom fakultetu u Somboru.


Radio je u OŠ „ 11. novembar” u Senti do 1985. godine, a potom u OŠ „B. P. Pinki” u Sremskoj Mitrovici, gde je bio i direktor škole.Po isteku mandata, prešao je u Ministarstvo prosvete gde je bio školski nadzornik. Nakon toga je bio predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica i narodni poslanik Skupštine Republike Srbije u dva mandata.
Poseduje licencu za bezbednost, zaštitu i zdravlje na radu.
Služi se ruskim jezikom. Otac je dvoje dece.02.11.2020