media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Az iskolai létesítmények újjáépítésére és a műszaki tervdokumentációk kidolgozására 210 millió dinárt fordítanak

DCS9313.JPG


A mai napon a Tartományi Kormány díszelőcsarnokában aláírásra kerültek az oktatás tárgykörére vonatkozó két pályázati vonal szerződései. Az előző évekhez hasonlóan ez alkalommal is jelentős eszközöket különítettek el az oktatási-nevelési létesítmények folyó karbantartásának és a műszaki-tervdokumentáció kidolgozásának vonatkozásában.

„Az iskoláskor előtti, az általános, valamint a középfokú oktatási és nevelési, illetve a diákjóléti intézmények létesítményeinek újjáépítésére, átépítésére, felújítására, beruházásos és folyó karbantartására összesen 180 millió dinárt különítettünk el. Ezenfelül megközelítőleg 30 millió dinárt fordítunk a Vajdaság autonóm tartományi általános, valamint középfokú oktatási és nevelési intézmények műszaki-tervdokumentációjának kidolgozására.” – emelte ki Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi titkár.

Az eszközök az alábbiak szerint kerültek felosztásra. Az első pályázati vonal kapcsán 210 millió dinár az általános iskolai oktatás, 40 millió dinár a középfokú oktatás, 7,5 millió dinár a diákotthonok és 11,5 millió dinár az iskoláskor előtti intézmények vonatkozásában. Továbbá, a második pályázati vonal mentén az általános iskolák részére 20 millió dinár, míg a középiskolákéra 9,6 millió dinár lett előirányozva.

Végezetül a tartományi titkár kihangsúlyozta, hogy a Tartományi Kormány következetes marad annak érdekében, hogy a vajdasági iskoláskor előtti intézményekbe járó gyermekek, ahogyan az általános és a középiskolák diákjai is a lehető legjobb oktatási feltételek mellett tanulhassanak, illetve a sikeresen pályázókat pedig arra kérte, hogy a munkálatok minél rövidebb határidőn belül kerüljenek megvalósításra.

A szerződésaláírás alkalmával Milica Vučićević és Tijana Pavlov tartományi segédtitkárok útmutatást adtak a szerződés megvalósítására vonatkozóan, valamint tisztázták az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

24.05.2023

  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG
  • DCS9313.JPG