media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Köszöntő a Cseh Nemzeti Tanács részére


Május 16-a, a Szerb Köztársaságban székelő Cseh Nemzeti Tanács napja alkalmából legszívélyesebb üdvözletemet küldöm a Cseh Nemzeti Tanácsnak, ahogyan a cseh nemzeti kisebbség – nemzeti közösség minden egyes tagjának is.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság külön figyelmet szentel az ezen a területen élő valamennyi nemzeti közösség nyelvének, kultúrájának, hagyományainak, illetve a tájékoztatáshoz és az oktatáshoz való jogának ápolására, valamint megőrzésére, ami az összes polgár egyenlő elfogadásának, továbbá a Tartományi Kormány vezette politika komolyságának bizonyítéka is.

A cseh nemzeti kisebbség – nemzeti közösség tagjai Vajdaság AT területén más nemzeti kisebbségek tagjaival közösséget alkotva élnek együtt, ápolva az interkulturális értékeket, az együttélést, az egymás közötti tiszteletet, a bizalmat és a megértést. A cseh nemzeti kisebbséghez tartozó lakosaink hozzájárulnak ezen értékek megőrzéséhez és előmozdításához, és ennek a jövőben is így kell maradnia.

Ezúton gratulálok a Cseh Nemzeti Tanács napja alkalmából!

Szakállas Zsolt
tartományi titkár

15.05.2023