media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Hatmillió dinár a tehetséges tanulók andrevljei képzésére

image2


A Vajdaság autonóm tartományi általános- és középiskolák tehetséges diákjainak képzési projektje ma vette kezdetét az andrevljei Andrevlje Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Központban. Öt hét alatt, az összesen húsz középiskola diákjai részesei lesznek a természet- és társadalomtudományok, a művészet és a kultúra tárgykörére vonatkozó különböző tevékenységeknek, mindezt a középfokú oktatás és nevelés oktatási-nevelési folyamata minőségének előmozdítása céljából.

A diákok első csoportját Milica Vučićević, tartományi oktatási segédtitkár fogadta, aki szeretettel üdvözölte őket és a képzés idejére vonatkozóan kellemes időtöltést kívánt.

„Az volt az elképzelésünk, hogy felismerjük a tehetséget és azt lehetőségeink keretében megfelelően megjutalmazzuk. Szerettük volna lehetővé tenni, hogy lehetőségetek legyen ebben a csodás környezetben ápolni és fejleszteni a bennetek rejlő tehetséget. Bízom benne, hogy kellemes hat nap áll előttetek, amely során gyümölcsöző barátságokra, új tudásra és ismeretekre tesztek szert, azon előadások és műhelyfoglakozások során, amelyeket számotokra gondoltunk ki és készítettünk elő, illetve hogy élvezni fogjátok a természetet és a tavasz első napjait.” – nyilatkozta Milica Vučićević.

A pályázatra, amely március 1-jétől március 8-ig állt nyitva, összesen negyven Vajdaság autonóm tartományi középiskola jelentkezett, amelyek közül húszat választottak ki. A projektet a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkársággal együttműködésben valósítjuk meg, míg az említett rendeltetésre hat millió dinár van előirányozva.

27.03.2023

  • image2
  • image2
  • image2