media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Шест милиона динара за обуку талентованих ђака на Андревљу

image1


Пројекат обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине започет је данас у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље” на Андревљу. Током пет недеља, ђаци из укупно двадесет средњих школа учествоваће у разним активностима из сфере природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса средњег образовања и васпитања.

Прву групу ђака дочекала је помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић, која им је пожелела добродошлицу и угодан боравак за време трајања обуке.

„Идеја нам је била да препознамо таленат и адекватно га наградимо у оквиру наших могућности. Желели смо да вам у овом прелепом окружењу омогућимо да негујете и развијате тај таленат који поседујете. Верујем да је пред вама угодних шест дана током којих ћете стећи лепа пријатељства, нова знања и сазнања у оквиру предавања и радионица које смо осмислили и припремили за вас и да ћете уживати у природи и овим првим пролећним данима.” – рекла је Вучићевић.

На конкурс – који је био расписан од првог до осмог марта – пријавило се укупно четрдест средњих школа с територије АП Војводине, од којих је одабрано њих двадесет. Пројекат реализујемо у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а за те намене опредељено је шест милиона динара.

27.03.2023

  • image1
  • image1
  • image1