media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

18. међународни сајам образовања „Путокази“ 9. и 10. марта.

01

У току су припреме за предстојећи 18. међународни сајам образовања “Путокази”, који ће се одржати 9. и 10. марта на Новосадском Сајму.

Милица Вучићевић помоћница покрајинског секретара за образовање представила је активности нашег секретаријата на овогодишњем Сајму образовања и између осталог, посебно истакла пројекат Обуке талентованих ученика основних и средњих школа са територије АП Војводине који ће се поново одржати на Андревљу, и то у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и ове године путем конкурса финансира долазак средњошколаца на Сајам образовања, у вредности од 2 милиона динара.

На конференцији за медије говорили су извршни директор за сајамску делатност Новосадског сајма Борис Надлукач, подсекретарка Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић, помоћник покрајинског секретара за културу др Милан Мицић. У име Града Новог Сада обратила се чланица градског већа за образовање Дина Вучинић, док је Министарство културе представљао Младен Весковић.

У оквиру припрема за сајам одржан је и састанак Комисије за оцењивање квалитета образовно – васпитних установа, у чијем раду је учествовала и заменица покрајинског секретара за образовање Слађана Бурсаћ.

03.03.2023

  • 01
  • 01