media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Köszöntő az iskolák Szent Száva-napi ünnepe alkalmából

SvetiSavaMileseva


Tisztelt tanügyi dolgozók és kedves tanulók!

A mai napot Szent Száva emlékének szenteljük, felelevenítve szellemiségét. Ne feledjük, hogy Szerbiában az oktatás és az iskolarendszer alapjai is mind Száva érdemei. Továbbá nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy Száva Nemanjić személyét a tisztelettudás, illetve a fejlődés és a tudás iránti szüntelen törekvés jellemzi.

Kedves tanulók, azt kívánjuk, hogy kövessétek a kimagasló emberi példaképet, vagyis az életterünket képező világra vonatkozó minél nagyobb tudás iránti törekvést, valamint tehetségeitekhez társítsátok a jóságot, a szeretetet, a szépséget és az ismeretszerzés iránti lelkesedést. Legyetek első védvonalunk a tudatlanság elleni küzdelemben, továbbá a Szerbiában megvalósuló oktatás és nevelés korszerűségének, valamint jelentőségének legjobb ajánlásai, illetve bizonyítékai.

Tisztelt tanítók, tanárok, pedagógusok, illetve mindenki, aki szorgalmasan tevékenykedik az oktatás és a nevelés szolgálatában, szeretnénk, hogy Szent Száva tettei ösztönzésül és példaképül szolgáljanak magasztos küldetésükben, hogy az Önök szellemisége állandóan nyitott legyen az új és a közelgő, a fokozatosan növekvő és az alkotóian erős irányába.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a magam nevében, további munkájukhoz sok sikert kívánok.

Boldog Száva-napot!

Tisztelettel,

Szakállas Zsolt,
TARTOMÁNYI TITKÁR

26.01.2023

  • SvetiSavaMileseva