media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Szakállas Zsolt meglátogatta a tehetséges diákokat Andrevljen

2


Folyamatban van a Vajdaság autonóm tartományi tehetséges diákok képzési projektje, amelyet az andrevljei Andrevlje Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Központban rendeznek meg. Ma érkezett meg az ötödik csoport, összesen 40 nagybecskereki és óbecsei középiskolás tanuló. Ez alkalomból a diákokat Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi titkár üdvözölte.

„Az volt a szándékunk, hogy titeket, tehetséges tanulókat valamilyen módon megjutalmazzunk az iskolátok tekintélyének növeléséért, valamint ösztönözzünk benneteket arra, hogy a bennetek rejlő különlegességet ápoljátok. Remélem, hogy kellemes hat nap elé néztek, amelyet a különböző környezetből érkező egykorú társaitokkal tölthettek el, illetve hogy lehetőségetek nyílik másokról, de önmagatokról is valami újat megtanulni. Kívánom, hogy élvezzétek a természetet és az általunk kigondolt, előkészített előadások, illetve műhelymunkák keretében új tudással és ismeretekkel gazdagodjatok.” – jelentette ki Szakállas.

A Vajdaság autonóm tartományi általános és középiskolák tehetséges diákjainak képzési projektje 2022. október 17-én kezdődött. Tíz héten keresztül, pontosabban december 24-ig, összesen 40 általános és középiskola diákjai vesznek részt különböző természet- és társadalomtudomány, művészet és kultúra területét felölelő tevékenységekben, az általános és középiskolai oktatási-nevelési folyamat minőségének előmozdítása céljából. A projektet a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkársággal együttműködve valósítjuk meg, míg az adott rendeltetésre több mint tíz millió dinárt különítettünk el.

A tehetséges diákok ötödik csoportját Slađana Bursać, tartományi titkárhelyettes, Milica Vučićević, tartományi oktatási segédtitkár és Vesna Hipik, az említett Központ ügyvezetője is köszöntötte.

14.11.2022

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2