media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Igor Mirović és Miloš Vučević: A Tartományi Kormány és Újvidék város új befektetési ciklus előkészítésén dolgozik, az elkövetkező öt évre vonatkozóan

1


Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke és Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere ma megtekintette az Isidora Sekulić Gimnázium létesítményén folyó korszerűsítési, felújítási és bővítési munkálatokat, melyeket a Tartományi Kormány és Újvidék város együttesen finanszírozott, összesen 365 millió dinár értékben. Ez alkalommal új közös befektetési ciklust harangoztak be az elkövetkező öt évre vonatkozóan.

A létesítmény egy új szint hozzáépítésével került felújításra, amely biztosítja az iskola kibővítését, továbbá felvonó került beszerelésre, a padlózat, a tetőszerkezet és a homlokzat is megújult, illetve valamennyi vizesgóc korszerűsítése és a nyílászárók cseréje is megtörtént.

„Ezek a munkálatok, melyek csak egyet kepéznek a befektetések sorában, amelyet a Tartományi Kormány és Újvidék város közösen valósít meg, lassan a végéhez közelednek, ami azt jelenti, hogy a második félévben az Isidora Sekulić Gimnázium tanulói visszatérhetnek a saját iskolapadjaikba. A létesítmény teljes felújításon és hozzáépítésen esett át, igazodva a sajátos szükségletű gyermekek igényeihez. Mindez egy, azon szép képek közül, amelyek a közös munkánk eredményeit tükrözik és bizonyítékai annak, hogy mindaz, amit elterveztünk, azt meg is valósítjuk.“, nyilatkozta Igor Mirović, kormányelnök.

Továbbá hangsúlyozta, hogy együttműködési megegyezés született a Tartományi Kormány és Újvidék város között a Laza Kostić Gimnázium tornatermének kiépítésével, a Svetozar Marković Gimnázium rendezésével, illetve a Szatelit városrészben egy teljesen új általános iskola megépítésével kapcsolatosan is, melynek tervdokumentációjára a Tartományi Kormány már eszközöket különített el.

„Jelentősebb közös befektetési ciklus vár ránk az előttünk álló öt évben. Mindez egyben a Tartományi Kormány kötelezettsége is Újvidék városa felé, amely fejlődésével jelentősen hozzájárul a tartományi költségvetéshez is“, emelte ki Mirović.

Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere kijelentette, hogy e gimnázium térbeli befogadóképessége mintegy 30 százalékkal növekedett, továbbá a létesítmény teljeskörű felújításon esett át, a legkorszerűbb technológiával és légkondicionálással lett felszerelve, annak érdekében, hogy a tanulóknak és a tanároknak a legjobb tanulási- és munkafeltételek álljanak rendelkezésükre.

„A Tartományi Kormány és Újvidék város között sosem volt ettől erősebb együttműködés, amelyről az a Stratégiai dokumentum is tanúskodik, melynek bemutatására a jelen hónap végén, vagy a következő hónap elején kerül sor, illetve amely alapján, együttesen fogjuk megvalósítani a nagyberuházási projekteket, Újvidék minden polgárának érdekében. “, hangsúlyozta Vučević.

Ružica Vukobratović, az Isidora Sekulić Gimnázium igazgatónője megköszönte a Tartományi Kormánynak és Újvidék városának a biztosított eszközöket megjegyezvén, hogy mindez nagyon fontos a tanulóknak, ahogyan fogalmazott, a jövőnk zálogainak, illetve a tanároknak is, mivel ezen befektetésnek köszönhetően jelentősen javulnak az oktatás és a tanításon kívüli tevékenységek lebonyolításának feltételei.

A Gimnázium látogatásán részt vett Szakállas Zsolt, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár is.

Forrás: Tartományi Kormány

09.11.2021

 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1
 • 1