media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Pedagógusnapi jókívánság


Tisztelt Tanügyi Dolgozók,

a mai nap egy olyan alkalom, amikor szeretnék köszönetet mondani midannyiuknak az Önök eddigi fáradozásaiért és erőfeszítéseiért, amelyet napról-napra megtesznek, annak érdekében, hogy gyermekeinket a lehető legmegfelelőbb módon megtanítsák és felkészítsék az életre.

Ebben az évben is nagy kihívásokkal néztünk szembe, valamint ezek még mindig a valóságunk részét képezik.
A járványügyi helyzet magával hozta a megváltozott és nehezített munkakörülményeket is, melyeket időközben kellett megszoknunk és a tanítás megvalósításában napi akadályként áthidalnunk. Mindenesetre, bátorítást nyújt számunkra az a gondolat, hogy mindezekből megerősödve, kreatívabban és nagyon sok tapasztalattal tudunk majd kijönni, amelyeket az alternatív módszerek felkutatása során szereztünk, annak érdekében, hogy életünk és gyermekeink élete minél kevesebb nyugtalanságnak legyen elszenvedője.

Néhány új munka- és tanulási módszert sajátítottunk el, lehetővé téve a tanítási folyamat akadálymentes megvalósulását, mivel az egészség és a biztonság mégiscsak elsőbbséget élveznek. Megbizonyosodtunk arról, hogy a tanulás egy olyan folyamat, amelyben mindenki részt vesz, úgy a tanulók, mint a tanáraik, új ismereteket és képességeket elsajátítva, annak érdekében, hogy az információs technológiák alkalmazása révén a tanítást közelebb hozzák a diákokhoz.

Továbbra is, ahogyan az eddigiekben minden alkalommal, a Titkárságunk az önök szövetségese marad, valamint a támogatás és a segítség minden formáját az Önök szolgálatába állítja.

Ennek okán, mindannyiuknak azt kívánom, hogy tartsanak ki az összes kihívással szemben, legyen elegendő erejük és motivációjuk, illetve utoljára, de nem utolsó sorban élvezzék munkájuk gyümölcseit és büszkeséggel tekintsenek az azon nemzedékekhez tartozó gyerekekre, akik az Önök szárnyai alatt cseperedtek fel.

Kívánok Önöknek örömteli munkát és jó egészséget!

Szakállas Zsolt
TARTOMÁNYI TITKÁR

08.11.2021