media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом дана просветних радника


Поштовани просветни радници,

Данашњи дан јесте прилика да вам се свима захвалим за сав ваш досадашњи труд и напоре које свакодневно улажете како бисте нашу децу образовали и спремили за живот на најадекватнији могући начин.

И ове године, велики су изазови били пред нама и то је још увек наша стварност. Епидемиолошка ситуација је са собом донела и измењене и отежане услове рада на које смо морали у ходу да се навикавамо и превазилазимо свакодневне препреке у реализацији наставе. Но, охрабрује мисао да ћемо из свега изаћи јачи, креативнији и са много искуства које смо стекли у изналажењу алтернативних начина да живот наш и наше деце што мање осети турбуленције.

Усвојили смо неке нове методе рада и учења како би се наставни процес несметано одвијао јер су здравље и безбедност ипак на првом месту. Уверили смо се да је учење процес у којем учествују сви, како ђаци тако и њихови наставници, усвајајући нека нова знања и вештине како би користећи информациону технологију наставу приближили ђацима.

Као и сваки пут до сада, наш секретаријат остаје ваш савезник и ставља вам се на располагање за сваку врсту подршке и помоћи.

Стога, свима вама желим да истрајете у свим изазовима, да имате довољно снаге и мотивације и да напослетку уживате у плодовима вашег рада и с поносом гледате на генерације деце која су стасала под вашим окриљем.

Желим вам срећан рад и добро здравље!

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

08.11.2021