media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом празникa хрватске националне мањине - националне заједнице


Поводом 16. октобра, празникa хрватске националне мањине - националне заједнице, данa када је рођен бан Јелачић, најсрдачније честитам Националном савету хрватске националне мањине у Републици Србији и свим припадницима хрватске националне мањине- националне заједнице овај празник.
Скупштина АП Војводине донела је одлуку да се управо овај дан издвоји као датум од посебног значаја за хрватску националну мањину, а тиме и за АП Војводину у целини, што је само потврда политике уважавања и поштовања коју води Покрајинска влада.
У Аутономној покрајини Војводини, у миру и хармонији, деценијама живе припадници хрватске националне мањине - националне заједнице, што се може захвалити и тежњама Покрајинске владе да обезбеди и унапреди заштиту права, традиције, културе и језика свих националних мањина-националних заједница на територији покрајине. Тиме се доказује наша повезаност и исте вредности које делимо, што треба да нам представља и путоказ за будућност, негујући заједничке европске вредности и принципе, зарад добробити и благостања свих наших грађана.
У то име, честитам празник свим припадницима хрватске националне мањине-националне заједнице!

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

15.10.2021