media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Szakállas Zsolt a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolába látogatott

DSC0018.JPG

A Szerb Köztársaság területén ma megkezdődött a 2021/2022-es tanév. Minden vajdasági székhelyű iskola az oktatási munka megszervezésének első modellje szerint kezdte meg a tanítást, amely minden diák számára jelenléti oktatást jelent.

Ebből az alkalomból Szakállás Zsolt, a tartományi kormányelnök helyettese, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi - nemzeti közösségi titkár ma ellátogatott a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolába, és boldog tanévkezdést kívánt a pedagógusoknak és a diákoknak.

„Az iskola nem csak a tanulás helyszíne. Az iskola a barátkozás helye is. A barátság az élet legmélyebb és legszebb árnyalatait kínálja. Az iskola nemcsak oktatást nyújt a gyermekeknek, hanem lehetőséget ad arra, hogy olyan múlhatatlan emberi értékeket fejlesszen bennük, mint a kollegialitás, a kölcsönös sokszínűség elfogadása, a jóság és az együttérzés. Ezeket az értékeket kisgyermekkorban szinte természetesnek veszik, sok gyermek spontán felfedezi önmagában. Az iskola feladata az, hogy ezeket az értékeket felnőtt korig megőrizze, és minden ember tudatos és felelős cselekedetévé fejlessze” - mondta Szakállas, és felkérte a vajdasági pedagógusokat, diákokat és szülőket, hogy rendszeresen használják az iskolai e-naptárt, amely a Tartományi Titkárság honlapján (http://www.puma.vojvodina.gov.rs/) érhető el.

A Tömörkény István Általános Iskola a titkárság pályázatán 2021-ben 890 000 dinár támogatásban részesült a diákok munka- és életkörülményeinek javítására, amelyet a vizesblokkok felújítására fordítottak. Az iskolák infrastruktúrájának fejlesztésére a titkárság idén összesen 91 millió dinár értékben 62 beruházási szerződést kötött a Vajdaság AT területén működő oktatási intézményekkel.

A titkárság képviselői az új tanév első napján ellátogattak Pecsincébe (Pećinci) is, ahol Milan Kovačević tartományi oktatási titkárhelyettes a Slobodan Bajić Paja Általános Iskolában kívánt boldog tanévkezdést a pedagógusoknak és a diákoknak.

01.09.2021

  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG