media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Жолт Сакалаш посетио ОШ „Темеркењ Иштван” у Торњошу

DSC0018.JPG

Нова школска 2021/2022. година почела је данас на територији Републике Србије. Све школе – које имају седиште на територији АП Војводине – започеле су наставни рад према првом моделу организације образовно-васпитног рада, који подразумева непосредну наставу у школи за све ученике.

Тим поводом, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш посетио је данас ОШ „Темеркењ Иштван” у Торњошу, како би просветним радницима и ђацима пожелео срећан почетак школске године.

„Школа није само место на којем се учи. Школа је место на којем се дружи. Пријатељство може животу дати најдубље и најлепше тонове. Школа деци не пружа само образовање, него и прилику да развију непролазне људске вредности – колегијалност, прихватање узајамне различитости, доброту и саосећање. Ове вредности се у раном узрасту готово подразумевају, многа деца их већ спонтано откривају у себи. Задатак школе јесте да се те вредности са одрастањем не угасе, него да се развију до свесног и одговорног деловања сваког појединца.” – поручио је Сакалаш и позвао све просветне раднике, ученике и родитеље с територије АП Војводине да се редовно служе школским Е-календаром, који је постављен на сајт покрајинског секретаријата, адреси http://www.puma.vojvodina.gov.rs/

Основној Школи „Темеркењ Иштван”, према конкурсу Секретаријата, 2021. године одобрено је 890.000 динара за побољшање услова за рад и боравак ученика, чиме су реконструисани санитарни чворови. Ради побољшања инфраструктура школа, ове године уручили смо укупно 62 инвестициона уговора образовно-васпитним установама на територији АП Војводине, вредности 91 милион динара.

Представници ресорног секретаријата првог дана нове школске године обишли су и Пећинце, где је заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић обишао ОШ „Слободан Бајић Паја” и пожелео срећан почетак ђацима и просветним радницима.

01.09.2021

  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG
  • DSC0018.JPG