media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Szeptember elsejétől első oktatási modell Vajdaság Autonóm Tartomány területén

Valamennyi iskola, amely Vajdaság Autonóm Tartomány területén székhellyel rendelkezik, az oktatási munkát az új tanévben a nevelő-oktató munka megszervezésének első modellje szerint kezdi meg, amely közvetlen tanítást jelent az iskolában minden tanuló számára.

Az első modell keretében az oktatást rendesen kell megszervezni, a tanórák 45 percig tartanak, és az osztályok nincsenek csoportokra osztva. Beszélgetés vagy felelés közben a diákoknak védőmaszkot kell viselniük, a tanároknak, akik a védőoltást felvették, nem kell maszkot viselniük kivéve, ha 1,5 méternél kisebb távolságra vannak a tanulótól. Javasolt, hogy minden osztálynak saját tanterme legyen, a tantermek váltogatása nélkül.

Az iskolák járványügyi helyzetét a Közegészségügyi Intézet, az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium, valamint az Egészségügyi Minisztérium képviselőiből álló Iskolacsapat folyamatosan figyelemmel kíséri. A Csapat feladata, hogy az elkövetkező időben figyelemmel kísérje és irányítsa a megelőző intézkedések alkalmazását az iskolák munkájában, továbbá hetente felülvizsgálja az egyes önkormányzatok helyzetét, és eldöntse, melyik oktatási modell alkalmazható.

Ha a modellbe változás következik be, akkor erről az iskolák a szülőket pénteken 12 óráig tájékoztatják.

27.08.2021