media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отворен сајам образовања „Путокази”

Milosevic


Данас је отворен 16. сајам образовања „Путокази”, на он-лајн платформи ExpoOnline.rs Новосадског сајма. На сајму учествује више од 70 излагача, који ће ученицима помоћи око избора уписа у средње школе и на факултете. Због тренутне епидемиолошке ситуације, сајам се ове године први пут одржава он-лајн, а трајаће од 24. до 26. марта 2021. године.

У оквиру свечаног отварања, учесницима су се између осталих обратили генерални директор Новосадског Сајма мр Слободан Цветковић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. Др Зоран Милошевић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

„Наш секретаријат је и ове године финансирао учешће оних средњих школа из АП Војводине, чије су презентације, у складу с могућностима, представљене на сајму. Прилагођавамо се околностима које ни за кога нису лаке, али једнако смо посвећени улагању у најбољу могућу образовну сутрашњицу. Веома бих се обрадовао неком конзервативинијем, уобичајеном издању сајма већ догодине, где ћемо имати прилику поново да се сретнемо дословно, а не само виртуално.” – рекао је Сакалаш поводом отварања.

Као и претходних година, поменути секретаријат је наставио сарадњу с Педагошким заводом Војводине, а по први пут ове године – и с Републичким педагошким заводом Републике Српске, који ће на овом сајму такође представити своје активности.

Сајам је и овај пут организовао „Поклон-игру” за све оне који се региструју као учесници. Најсрећније добтинике очекују лаптоп, таблет рачунар или мобилни телефон. Сви заинтересовани могу да се пријаве до петка, 26. марта, до 16:00 часова, на платформи ExpoOnline.rs. Учешће на сајму је бесплатно и није временски ограничено.

24.03.2021

  • Milosevic
  • Milosevic
  • Milosevic