media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

A Boszniai Szerb Köztársaság Pedagógiai Intézete igazgatójának látogatása

3


Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár a mai napon fogadta dr. Predrag Damjanovićot, a Boszniai Szerb Köztárság Pedagógiai Intézetének igazgatóját.

A munkatalálkozó célja a Tartományi Kormány és a Boszniai Szerb Köztársaság Kormánya közti jó együttműködésnek az oktatásra, vagyis az oktatási intézmények közti együttműködésre történő kiterjesztése volt.

A tárca titkárságnak és a Boszniai Szerb Köztársaság Pedagógiai Intézetének az oktatás terén megvalósuló hatásköreinek bemutatását követően a munkatalálkozó résztvevői megállapították, hogy a tapasztalatok hasonlóak, ennek okán együttműködési javaslatra került sor a jó gyakorlatok cseréjét, valamint az általános- és a középiskolák tanárai szakmai továbbképzését illetően.

A találkozón részt vett Milan Kovačević tartományi titkárhelyettes, Biljana Kašerić tartományi oktatási segédtitkár, illetve Puskás János, a Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatója is.

17.02.2021

  • 3
  • 3
  • 3
  • 3