media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Честитка поводом школске славе Свети Сава

svetisava2021


Поштовани просветни радници и драги наши ученици,

и ове године, као што смо раније чинили, обележавамо дан Светог Саве. Посвећујемо га заштитнику православља, утемељивачу државе и школства, првом српском просветитељу који је разумео огромну вредност заједнице и као сасвим несвакидашњи човек, способан да види далеко испред свога времена, за будућност нам показао пут на којем нико неће бити сâм – ни деца, ни њихови родитељи, а ни просветни радници. Пут је то којим заједно идемо из века у век – и када је невоља и када је радост.

Осам столећа је прошло откада је Растко Немањић, Свети Сава у монаштву, поставио драгоцене темеље школства. Његово животно дело уистину има цивилизацијске домете јер је универзално: засновано на улагању у младе и на бризи о њима, оно је било и остало најсигурнији начин да се изгради боље и напредније друштво.

Нека вам ученост, способност и осведочена мудрост Светог Саве буду животни узор и надахнуће за активну улогу у остваривању осмовековног образовног сна омиљеног школског патрона.

У своје лично име, као и у име запослених у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, свим ђацима, просветним радницима и запосленима у нашим школама, од срца честитам школску славу.

Срећан Савиндан!

Покрајински секретар
Szakállas Zsolt
(Жолт Сакалаш)

26.01.2021

  • svetisava2021