media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Započela obuka za platformu Office 365 Education na mađarskom jeziku u Kanjiži

07112018Njilas

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, pozdravio je danas učesnike obuke za korišćenje platforme Office 365 Education na mađarskom jeziku, koja se održava u Poljoprivredno-tehničkom srednjoškolskom centru "Besedeš Jožef" u Kanjiži.
Ova platforma se realizuje na osnovu sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa kompanijom „Majkrosoft“ u oblasti obrazovanja, na stvaranju uslova za digitalizaciju škola u Vojvodini.
„Ništa ne može biti važnije od toga da obrazovanje učinimo da bude dostupno svima. To je moguće putem informacionih i komunikacionih tehnologija. Ministarstvo prosvete Republike Srbije smatra da je digitalizacija obrazovanja prioritet, čemu se pridružila i Pokrajinska vlada,“ istakao je Njilaš.
Njilaš je naveo da su, zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinske vlade, 52 vojvođanske škole dobile licence za korišćenje „Majkrosoftove“ platforme Office 365 Education, što praktično znači da 2500 nastavnika i 29.394 učenika može da primenjuje raznovrsne alate koji omogućavaju lakšu međusobnu komunikaciju i interakciju u nastavi ili kod kuće, korišćenje mnogobrojnih resursa u radu na nastavi, te njenu instalaciju na više uređaja, kao što su računari, tableti ili telefoni.
Njilaš je takođe dodao da je 21. vek pred nas stavio mnogobrojne izazove, ali da nam informacione i komunikacione tehnologije nude raznovrsna rešenja da se unapredi nastava i komunikacija učenika, nastavnika i roditelja.
Obuci su prisustvovali nastavnici, profesori i stručni saradnici škola u kojima se nastava odvija na mađarskom jeziku, te predstavnici Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

07.11.2018

  • 07112018Njilas