media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

20 miliona dinara za digitalizaciju vojvođanskih škola

Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 06. jula 2018. godine, kojom je predsedavao Igor Mirović, izdvojila 20 miliona dinara za digitalizaciju u oblasti obrazovanja na teritoriji Vojvodine, odnosno za uvođenje „Majkrosoftove“ platforme za unapređenje obrazovnog procesa korišćenjem savremenih uređaja i servisa.

Ovo je takođe usaglašeno sa strateškim opredeljenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za sistemsko uvođenje informatike u osnovne škole i unapređivanje tehničke opremljenosti gimnazija informatičkom opremom i softverima u Republici Srbiji.

Radi se o nabavci softverske platforme za 52 gimnazije, srednje i osnovne škole u AP Vojvodini, koju bi koristilo 2.500 nastavnika u toku jedne godine.

Platforma omogućava prosvetnim radnicima i đacima rad na dokumentima, držanje predavanja i komunikaciju između kolega i učenika sa različitih lokacija preko Interneta, kao i korišćenje elektronske beležnice koja omogućava kreiranje elektronskih svezaka za nastavnike i đake, snimanje predavanja, pristup predavanjima od kuće, deljenje zajedničkih materijala za nastavu, dodeljivanje domaćih zadataka i njihovo pregledanje i povezivanje s platformama za e-learning.

Ova platforma se realizuje na osnovu sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa kompanijom „Majkrosoft“ u oblasti obrazovanja iz 2016. godine, radi stvaranja uslova za digitalizaciju škola u AP Vojvodini.

09.07.2018