media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Mihalj Njilaš dodelio nagrade najuspešnijim takmičarima kviza „Koliko se poznajemo“

kviz

U studiju „Dunav“ u Novom Sadu, održano je finalno takmičenje dvanaestog ciklusa kviza iz istorije nacionalnih zajednica Vojvodine "Koliko se poznajemo" u okviru projekta Pokrajinske Vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini".
U dvanaestom ciklusu kviza učestvovao je 81 takmičar iz 27 srednjih škola iz Vojvodine, a takmičenja su održana na srpskom, mađarskom, slovačkom i rumunskom jeziku.
U finalnom takmičenju nadmetale su se tri ekipe sastavljene od učenika devet vojvođanskih srednjih škola.
Po završetku takmičarskoh dela, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš dodelio je nagrade najuspešnijima i izrazio uverenje da će naredni ciklus takmičenja biti još uspešniji.
Ovogodišnja takmičenja kviza su realizovana u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine“.
Početak emitovanja 13 emisija kviz - takmičenja na programima Radio-televizije Vojvodine planirano je u septembru ove godine.

04.06.2018

  • kviz