media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Uručena priznanja „Dr Đorđe Natošević” za školsku 2014/2015. godinu

IMG7386.JPG

Priznanje koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, prosvetnog radnika, jednog od prvih srpskih pedagoga i osnivača učiteljskih škola u više gradova, kao autentično vojvođansko priznanje koje se dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima, dodeljeno je danas u Pokrajinskoj vladi.
Dobitnicima za školsku 2014/2015. godinu, za izuzetne doprinose i rezultate u praksi, uručili su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i predsednica Odbora za dodelu priznanja dr Olivera Gajić, redovna profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
Odbor za dodelu priznanja, koje se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade, jednoglasno je odlučio ga dodeli Predškolskoj ustanovi „Naši biseri“ iz Kanjiže, Osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ u Novom Sadu, Osnovnoj školi „Zdravsko Gložanski“ u Bečeju, Veri Stojšić- Gašparovski, nastavnici razredne nastave u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Kamenici i Milanu Dragosavcu, nastavniku tehničkog i informatičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kikindi.
Čestitajući dobitnicima na prestižnom priznanju, Mihalj Njilaš je rekao: „Naša Pokrajina već 18. put ulazi u težak posao da sagleda u celoj Vojvodini, koje su obrazovne ustanove bile najkvalitetnije u protekle dve godine, šta su postigli i koji su to rezultati koji se mogu ceniti kao bitni za ovu nagradu. Nakon okončanja konkursa, Odbor za dodelu nagrade „Natošević“ kvalitetno je uradio posao i dodelio ovogodišnja priznanja“.
Pored toga, pokrajinski sekretar za obrazovanje čestitao je i Dan prosvetnih radnika svim radnicima u prosveti u celoj Vojvodini, poželevši im uspeh u, kako je rekao, napornom i teškom poslu.
Predsednica odbora za dodelu priznanja prof. dr Olivera Gajić je rekla da je ova nagrada čak i nešto više od samog čina odavanja priznanja.
„To je, pre svega, i afirmacija, na najbolji mogući način, vaspitno-obrazovne i pedagoške delatnosti i doprinosi u velikoj meri ugledu profesije prosvetnog radnika. U današnjem vremenu, upravo obrazovne vrednosti, intelektualni potencijali, stvaralaštvo, kritičko mišljenje, treba da budu na samom vrhu vrednosne lestvice i da predstavljaju onaj najznačajniji i najmoćniji razvojni pokretač svakog društva“, rekla je dr Olivera Gajić.
Predškolska ustanova „Naši biseri“ iz Kanjiže upisala se na listu dobitnika priznanja „Dr Đorđe Natošević“ zbog izuzetnih rezultata u radu u kojem se vidi primena savremenih metoda rada, primena mnogih edukativnih programa, zbog prekogranične saradnje, prihvatanja i negovanja različitosti, visokog stepana tolerancije i dijaloga.
Osnovna škola „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada priznanje je dobila jer je primer moderne, dobro uređene i organizovane škole, koja je izašla iz okvira škole sa samo dobrom nastavnom praksom i prerasla u školu, gde su savremeni nastavni projekti svakodnevica.
Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“ u Bečeju priznanje je dodeljeno jer je to škola u kojoj reči: tolerancija, međukulturalna saradnja i inkluzivno obrazovanje, svestrano angažovanje učenika, nisu samo obične fraze, već su kroz svakodnevni rad dobile puni smisao. U ovoj školi istovremeno se radi na podizanju nivoa nastave i stručnom usavršavanju nastavnika.
Veri Stojšić- Gašparovski, nastavnici razredne nastave u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Kamenici, dodeljeno je priznanje zbog postignutih izvanrednih rezultata u oblasti osnovnog obrazovanja i vaspitanja u nižim razredima osnovne škole, kao i promovisanja pedagoške nauke u stručnim i širim krugovima.
Priznanje „Dr Đorđe Natošević“ dodeljeno je i Milanu Dragosavcu, nastavniku tehničkog i informatičkog obrazovanja u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kikindi, zbog primene savremenih metoda i oblika rada, obrazovnih inovacija u nastavnom procesu, posebno zbog istaknutog rada sa darovitim učenicima.

Izvor: Saopštenje Biro za odnose sa javnošću, Sekretarijat Pokrajinske vlade

09.11.2015

  • IMG7386.JPG
  • IMG7386.JPG
  • IMG7386.JPG
  • IMG7386.JPG
  • IMG7386.JPG
  • IMG7386.JPG